Flaş Haber Yeni

- ÇİÇEKMERSAN 20 YAŞINDA -

-	ÇİÇEKMERSAN 20 YAŞINDA -

ÇİÇEKMERSAN 20 YAŞINDA

2015 yılından bu yana geleneksel hale gelen şirkette 20. yıl dolayısı ile özveri ve gayretle çalışan 3 işçi daha umreye dualarla  fabrikadan yolcu edildi.

Burdur 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Çiçekmersan   Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruluşunun  20’inci yılını kutluyor.  Her geçen gün büyüyen, mermer sektörüne katkı sağlamak  amacı ile 2005 yılında Burdur’da faaliyetine başlayan Çiçekmersan’ın 20. kuruluş yıldönümü kutlama  programı 13 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 16.00-17.00 saatleri arasında Burdur 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada yapıldı. 2015 yılından bu yana fabrikada özveri ile çalışan işçilerini Umre’ye gönderen Çiçekmersan 20. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile 3 işçisini daha Umre’ye gönderdi. Çiçekmersan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çiçek’in fabrikada işçi olarak çalışan Hakan Serim, Tozan Döngül, Sultan Koyuncu 20. Kuruluş yıldönümü kutlama programında15 günlük ‘Şevval Umresi’ne dualarla yolcu edildiler.

İŞÇİLERDEN ORHAN ÇİÇEK’E AÇIK TEŞEKKÜR

 Fabrika işçileri Hakan Serim, Tozan Döngül, Sultan Koyuncu, 2015 yılından bu yana geleneksel hale gelen umre ziyaretini kendilerine tanıyan hayırsever iş insanı Orhan Çiçek’e teşekkür ettiler.

TOPLAM 11 İŞÇİ UMREYE GÖNDERİLDİ

Hac ve Umre Organizasyoncusu Zeki Göçer’in kısa bir açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan hayırsever iş insanı  Çiçekmersan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çiçek: “Taşın aş olduğu Çiçekmersan ailesi olarak 2004 yılında Burdur 1.  Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikamızda 12 işçi ile  başladığımız faaliyetlerimiz 20. yılında  5 adet aktif mermer ocağı, 285 çalışanımız ile ihracat yaparak ülkemize döviz kazandırmanın haklı gurunu yaşıyoruz. Bugün burada şirketimizin 20. yılı münasebeti ile geleneksel hale gelen şirketimizde özveri ve gayretle çalışan 3 arkadaşımızı umreye göndermek için toplanmış bulunuyoruz.” diye konuştu. Orhan Çiçek  şirkette özveri ile çalışan toplamda 11 işçiyi  umreye gönderdiklerini aktardı.

Başlattıkları ve her yıl geleneksel hale getirmeye çalıştıkları umre ziyaretlerinin  diğer çalışanlara da nasip olması temennisinde bulunan hayırsever iş insanı Orhan Çiçek,  yüce Allah’tan  umre ziyaretinde bulunacak  3 işçinin sağ salim umreye gidip gelmesini niyaz etti.

MİLLETVEKİLİ AKBULUT, İŞLENMİŞ MERMERİN EKONOMİYE KATKISINA DİKKAT ÇEKTİ

Dünyanın her tarafına mermer ihraç eden Çiçekmersan’ın 20. Kuruluş yıl dönümü kutlaması ve umre gidecek işçileri dualarla uğurlama programına  CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut yaptığı konuşmada: “İnşallah nice 20, nice 50 yıllara ulaşırsınız. Bir çok insanımız bu kurumda çalışmaya devam ederler. En önemlisi canımızdan çok sevdiğimiz ilimizde böyle kurum hizmet etmeye devam eder. Tabii mermer sektöründe ocaklarından çıkarılan taşın blok mermer olarak ihraç edilmesinin çok doğru yöntem olmadığını, bu tarz tesislerin başta Orhan Çiçek bey gibi yatırımlarımız tarafından daha fazla getirilmesini biz siyasetçiler olarak çok önemsiyoruz. Çünkü daha fazla mermer işlenmesi Burdur ekonomisine daha ciddi anlamda katkı demek oluyor. Bu anlamda Orhan Çiçek bey başta olmak üzere siz değerli personellerine ilimize böyle bir katma değer kandırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Tabii 20. Yıl vesile ile 3 arkadaşımız Umre ziyaretinde bulunmak üzere kutsal topraklara gönderiliyor. Allah kabul etsin, inşallah hac vazifesi de yapmayı nasip etsin. 2o. Yılınız hayırlı olsun.” dedi.

MİLLETVEKİLİ KORKMAZ: “………KURUMSAL KİMLİĞİNİ İNŞA ETMİŞ, ÇALIŞANI İLE BÜTÜNLEŞMİŞ  GÜÇLÜ BİR YAPIYA DOĞRU YOLCULUK YAPIYOR”

Ak  Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptığı konuşmada: “Burdur’unuzun katma değer üreten, istihdam yaratan çok önemli firmalarımızdan birisi Çiçekmersan şirketi artık ‘kişi’ yani  Orhan Çiçek isminin ötesine taşıyıp Çiçekmersan’ı kurumsal kimliğe kavuşturmuş.

Bu kimliği kendi geleneklerine göre bir yapıya doğru ilerliyor olması çok önemli bir kazanç. Bizim aile şirketleri, işletmelerimizin en önemli yapısal problemlerinden birisi  bu aşamayı geçememiş olmasıdır. Ama görüyoruz ki; artık Çiçekmersan ‘kişi şirketi’ olmaktan çıkıp,  bir ‘kurumsal yapı’ya doğru, kendi içerisinden ve kendi geleneklerini oluşturmuş, kurumsal kimliğini inşa etmiş, çalışanı ile bütünleşmiş  güçlü bir yapıya doğru yolculuk yapıyor.” sözlerine vurgu yaptı.

DUA YAPILDI

Protokol konuşmalarının ardından 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasından Umre vazifesinde bulunan 3 işçi için dualarda bulunuldu.

20. YIL HELVASI DAĞITILDI

Program 20. Yıl helvasının dağıtılması ile son buldu.

KATILIMCILAR

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, İl Jandarma Komutanı Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Burdur Defterdarı Naci Günaydın, Çiçekmersan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çiçek, Eşi Saniye Çiçek,  oğlu  Hakan Çiçek, kardeşi  Halil Çiçek, Burdur Güçbirliği Et Kombinası Yönetim Kurulu  Başkanı Hasan Hüseyin  Aksöz,  Akay Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Akay ve fabrika personeli ve işçileri katıldı.

Halil İbrahim Kara