Flaş Haber Yeni

LÖSEV Burdur İl Temsilcisi Acar, “Ülkemizde Her Yıl 200 Bin Kişiye Kanser Tanısı Konmaktadır”

LÖSEV Burdur İl Temsilcisi Acar, “Ülkemizde Her Yıl 200 Bin Kişiye Kanser Tanısı Konmaktadır”

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) Burdur İl Temsilcisi Şerafettin Acar, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında 'İyi ki LÖSEV var' sloganıyla farkındalık faaliyetlerinde bulundu.

Lösemili Çocuklar Haftası münasebetiyle gazetemiz muhabirine konuşan LÖSEV Burdur İl Temsilcisi Şerafettin Acar; “Kanserin en çok etkenleri sigara, içki, ambalajlı gıdalar ve hareketsizliktir. Mesela gençlerimizi görüyorum, ellerinde sigarayla dolaşıyorlar. Sigara çok zararlı bir şey onun için başta gençlerimiz olmak üzere hiç kimsenin sigara içmemesini diliyor ve tavsiye ediyorum. Kanserden korunmak için sağlıklı beslenmek, kötü alışkanlıklardan uzak durmak, hareket etmek ve spor yapmak oldukça önemli.

Ülkemizin nüfusu aşağı yukarı 85 milyon ve ülkemizde her yıl 200 bin kişiye kanser tanısı konmaktadır. Bunu istatistikler ortaya koymaktadır. Bu nedenle kanserin farkında olmalı ve korunmak için daha çok çaba sarf etmeliyiz.

LÖSEV, kanser hastası olan bütün herkesin tedavi sürecinde maddi manevi yardım yapıyor. Ankara’da 400 yataklı hastanemiz var. Kanser tanısı almış kişileri bizlerle buluşturursanız, bize ulaşabilmelerini sağlarsanız kendilerini kayıt ediyoruz. Onlara maddi manevi tedavi sürecinde destek oluyoruz.

Burdur’da aşağı yukarı 100’den fazla LÖSEV’e kayıtlı hastamız var. Bunların içinde tedavi görenler de var. Tabi bizim hastalarımız Burdur’da tıp fakültesi olmadığı için genellikle şehir dışında tedavilerini sürdürüyorlar. Ankara’da tedavi altında olanlar da var, Isparta ya da Antalya gibi çevre kentleri tercih eden hastalarımız da var. Hastalarımızın iyileşmesinde erken tanı, moral motivasyon ve iyi tedavi çok önemli.” dedi.

Mine Kaya