Flaş Haber Yeni

KAMYONCULAR TEPKİ GÖSTERDİ YETKİLİLER DUYARSIZ KALMADI!

KAMYONCULAR TEPKİ GÖSTERDİ YETKİLİLER DUYARSIZ KALMADI!

Kamyoncular tepki gösterdi yetkililer duyarsız kalmadı!

Burdur Şeker Fabrikası’nın 14 Şubat 2024 Çarşamba günü yaş pancar posası (küspe) ihalesi yaptı. Toplam 7 firmanın katıldığı ihaleyi en yüksek fiyat veren Burdurlu bir firma kazandı. İhale şartlarını tamamlayıp tonunu 385 liraya aldı. Ne oldu ise işte bu ihale sonrası oldu. Firma İhaleyi alıp işçilik, nakliye diğer tüm masrafları ekledikten sonra belirleyeceği fiyattan satma hakkını elde etti. Dolayısı ile 27 Şubat 2024 Salı günü bitmesi planlanan pancar işleme sezonunda 15 Şubat 2024 tarihinden sonra çıkacak yaş pancar küspelerinin diğer alıcılar tarafından alınamayacak olması bir takım tepkilere neden oldu.

Kendilerine ve yetiştiriciye küspe verilmeyeceğini gerekçesi ile ihaleye itiraz eden kamyoncu, üreticiler Ak Parti Burdur İl Başkanlığı’na gittiler. İstek ve taleplerini ilettiler.

Gelen taleplere duyarsız kalmayan yetkililer aynı gün toplantıya çağrıldı.

Ak Parti Basın Medya Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada:   “Son günlerde yaşanan küspe sorununun çözümü için bugün(16 Şubat 2024)  saat 14.00 de il başkanımız Mustafa Özboyacı, Burdur Milletvekilimiz Prof. Dr. Adem Korkmaz, Merkez İlçe Başkanımız Hüseyin Okan ve oda başkanlarının katılımıyla toplantı başlamış olup çıkan sonuçlarla ilgili toplantı sonrası sizlere bilgilendirme yapacağız. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” denildi. Toplantının basına kapalı olarak gerçekleşeceği, açıklamanın ise toplantı sonrası yapılacağı duyuruldu.

https://www.cagdasburdur.com/burdurda-yas-kuspe-ihalesinde-fiyat-ne-oldu-31518

https://www.cagdasburdur.com/vekil-akbulut-kuspe-fiyatlarina-tepki-gosterdi-31515

https://www.cagdasburdur.com/burdur-seker-fabrikasinda-bu-yil-815-bin-ton-pancar-islenecek-31517

Halil İbrahim Kara – Nesibe Solak