SUNA UZAL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

SUNA UZAL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Burdur Suna Uzal Ortaokulu öğrencileri,  bilimin büyüleyici dünyasına adım atarak, TÜBİTAK 4006 B Bilim Fuarı'nda kendi keşiflerini ve buluşlarını sergiledi.

Öğrenciler, bilim ve teknolojinin heyecan verici alanlarında yaptıkları projeleri ziyaretçilere sundular.

Geçtiğimiz gün okul bahçesinde açılan fuar kapsamında, yaratıcı proje sunumları ve teknolojiyle bütünleşen çözümler yer aldı. Öğrenciler, çevre bilimleri, mühendislik, biyoloji, kimya ve diğer pek çok alanda kendilerini geliştirdikleri projelerini büyük bir özveriyle hazırladılar. Sergilenen projeler arasında, sürdürülebilir enerji kaynakları, çevre dostu inovasyonlar, sağlık teknolojileri ve robotik sistemler gibi geniş bir yelpazede fikirler ve uygulamalar yer aldı.

Görevli öğrenciler arasında göze çarpan bir nokta ise öğrencilerin sadece bilimsel bilgiyi değil, aynı zamanda ekip çalışması, problem çözme yetenekleri ve sunum becerilerini de geliştirmiş olmalarıydı. Bu, genç beyinlerin sadece bilimsel olarak değil, aynı zamanda toplumsal ve kişisel gelişim açısından da büyük bir potansiyele sahip olduklarını gösterdi.

Okul Müdürü Raşit Koç, fuar sonrası Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize verdiği röportajda; “Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 B kategorisindeki Bilim Fuarımızda 17 proje yer aldı. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. ” dedi.

Zuhal Daldal