BURDUR'DA ÜNİVERSİTE PROTOKOL YÜRÜTME KURULU (ÜPYK) TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Üniversite Protokol Yürütme Kurulu (ÜPYK) Toplantısı yapıldı.
Toplantı, ÜPYK Başkanı ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Koordinatör Yardımcıları, oda temsilcileri ile meslek yüksekokulu müdürleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi, uygulamalı eğitim modellerinin yaygınlaştırılması ve öğrencilerin mezuniyet öncesinde iş hayatına hazırlanmasının üniversitemizin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirtti. Bu doğrultuda yürütülen çalışmaların bölgesel kalkınmaya katkı sunduğunu, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek sağladığını ve mezunların istihdam edilebilirliğini artırdığını ifade etti.
Toplantıda, Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü tarafından MAKÜ meslek yüksekokullarında yürütülen çalışmalara ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda; uygulamalı eğitim, staj ve İşletmede Mesleki Eğitim süreçlerinde gelinen son durum, bölüm/program-sektör eşleştirme çalışmaları, yeni program açma ve program güncelleme faaliyetleri, öğrencilerin sektörlerde kısmi zamanlı istihdamına yönelik çalışmalar, burs süreçleri ile Program Yürütme Kurullarının (PYK) faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Ayrıca sunumda; meslek yüksekokullarının kalite odaklı gelişim süreci kapsamında akredite edilen programlar, devam eden akreditasyon başvuruları, dönüşümü gerçekleştirilen programlar ve tematikleşme çalışmaları doğrultusunda isim değişikliği yapılan meslek yüksekokullarına ilişkin yürütülen çalışmalar paylaşıldı. Bunun yanı sıra uygulamalı eğitim modeli kapsamında gerçekleştirilen protokoller, sektör iş birlikleri ve eğitim programlarının güncellenmesine yönelik faaliyetler hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi.
Toplantının devamında Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu ve Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp değerlendirmelerde bulunarak iş dünyasının beklentilerini paylaştı. Sektör temsilcileri; bölüm ve programların işletmelerle daha etkin eşleştirilmesi, uygulamalı eğitim süreçlerinin geliştirilmesi, öğrencilerin iş deneyimi kazanmalarına yönelik fırsatların artırılması ve üniversite-sektör iş birliklerinin daha da güçlendirilmesine ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi.
Toplantıda ayrıca, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında yürütülen bölüm/program-sektör eşleştirme çalışmaları, yeni program önerileri ve program güncellemeleri, öğrencilerin ilgili sektörlerde kısmi zamanlı çalışma imkânlarının geliştirilmesine yönelik faaliyetler ile burs süreçleri değerlendirildi. Program Yürütme Kurullarının (PYK) dönemsel faaliyet raporları görüşülerek uygulama sürecinde karşılaşılan hususlar ele alındı ve çözüm önerileri üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantı, üniversite ile sektör arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesine, uygulamalı eğitim süreçlerinin güçlendirilmesine ve öğrencilerin istihdam odaklı eğitim anlayışı doğrultusunda mesleki gelişimlerinin desteklenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinin vurgulanmasının ardından dilek ve temennilerle sona erdi.
MAKÜ KİMER
%20Toplant%C4%B1s%C4%B1%20Ger%C3%A7ekle%C5%9Ftirildi.jpg)








