Flaş Haber Yeni

KIŞ YAKLAŞIRKEN KOBİ PETEK TEMİZLİĞİNE DİKKAT

KIŞ YAKLAŞIRKEN KOBİ PETEK TEMİZLİĞİNE DİKKAT

KIŞ MEVSİMİ YAKLAŞIRKEN KOMBİ, PETEK TEMİZLİĞİNE DİKKAT!!

Uzmanlar ve yetkili bayiler, kış mevsimi yaklaşırken kış aylarında daha fazla kullanılan kombilerin bakımının yapılmasının önemine dikkati çekiyor. Düzenli olarak yapılan kombi ve petek temizliği, cihazın kullanım ömrünü uzatıyor.  Aynı zamanda kış mevsimini sorunsuz ve tasarruf yaparak atlatmak mümkün olabiliyor.

Düzenli olarak yapılan bakımlar, cihazların verimli çalışmasını sağlarken doğal gaz kullanımı da azaltabiliyor.

Bakımı ve temizliği yapılmayan kombiler, yüksek doğal gaz faturalarına neden olurken aynı zamanda can ve mal tehdidine de yol açabiliyor. Uzmanlar ve firma sahipleri, bu tür olumsuzlukları engelleyebilmek için kombi ve petek bakımının yapılmasını öneriyor.

Burdur’da özel bir firmanı montajı ve arızası ile ilgilenen Natural Teknik ile röportaj yaptık.

Çağdaş Burdur Gazetesi İnternet Muhabirine verdiği röportajda firma yetkilisi, kış sezonuna doğru kombi ve petek montajında yoğunluk yaşandığını, müşterilerin taleplerine bilgili ve işinde uzman elemanlarla yetiştiklerini dile getirdi.

UZMANLAR UYARIYOR!

Kış mevsiminde doğalgaz kullanımın artmasıyla, kombilerle ilgili de şikayetler artış gösteriyor. Uzmanlar, kış mevsimi gelmeden, kombi ve peteklerin bakım ve temizliklerinin yapılması gerektiği konusunda uyarıyor. Natural Teknik yetkilisi, kombi ve peteklerin bakım ve temizlik taleplerinde yoğunluk oluştuğunu söyledi. Artan maliyetlerden kaynaklı olarak kişilerin, kendi çabalarıyla kombi ve petek temizlediklerini ancak oluşabilecek sorunların farkında olmadıkları dile getirdi.  Kombi bakımının sadece temizlikten ibaret olmadığını, bakım ve temizlik sırasında oluşabilecek arızanın can ve mal kaybına neden olabileceğinin altını çizdi. Kombi bakımında herhangi bir arıza varsa arızanın tespit edildiğini ya da ileride arızaya neden olabilecek parçaların tespit edildiğini söyledi.

Kombi sahipleri işi bilseler dahi bir uzmandan yardım alınması gerektiğini vurguladı.

KOMBİ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Firma Yetkilisi, “Kombi temizliğinin, kombinin içinde biriken kireç, tortu ve diğer kirleticilerin temizlendiği bir işlemdir. Bu işlemi gerçekleştirirken belirli adımların olduğunu, bu adımlar basit görünse de bilgi gerektiren adımlar olduğunu söyledi.

Kombi ve petek temizliğinin uzman teknisyenler tarafından yapılması gerektiğini ve kombi ve petek temizliği sırasında genel adımları da şu şekilde sıraladı.

  • Kombi kapatılır ve soğuması beklenir.
  • Kombinin su giriş ve çıkış vanaları kapatılır
  • Kombinin elektrik bağlantısı kesilir.
  • Kombinin ön paneli çıkarılır ve erişilebilir tüm parçalar temizlenir.
  • Kombinin içinde biriken kireç ve tortuların temizlenmesi için, uzmanların önerisi ve uygun kimyasallar kullanılır.
  • Kombinin su giriş ve çıkış vanaları açılır ve suyu dolaştırarak temizlik işlemi gerçekleştirilir.
  • Kombi içindeki suyun tamamen boşalması sağlanır.
  • Sonrasında petekler tek tek sökülür ve içinde biriken kirler temizlenir.
  • Petekler uygun kimyasallarla yıkanır ve durulanır.
  • Petekleri tekrar yerine takılır.
  • Bakım ve temizlikten sonra kombi parçaları tekrar yerine takılır ve elektrik bağlantısı yapılır.
  • Kombi tekrar çalıştırılır ve kontrol edilir.

Natural Teknik firma yetkilisi, bu adımların bir rehber niteliğinde olduğunu ve detaylı bakımın olduğunu da ekledi. Aynı zamanda her kombinin bakımının farklı olduğunu, kombinin sahip olduğu yapı gereği firma yetkililerin yapması gerektiğini de ekledi.

H.Nesibe Solak