BURDUR’DA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU

BURDUR’DA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU

Burdur il geneli Liseler Arası Şiir Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler belli oldu

Burdur il geneli Liseler Arası Şiir Okuma Yarışması, bugün gerçekleştirilen final yarışları ile tamamlandı. Burdur 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi koordinesinde, BESTE (Burdur Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim) Projesi kapsamında düzenlenen liseler arası şiir okuma yarışması bugün Burdur Kültür Merkezi’nde yapılan final yarışları ile sona erdi. Final yarışına; Burdur merkez ilçe, Ağlasun, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer ve Yeşilova ilçelerinin birincileri katıldı.

Liseler arası şiir yarışması finali, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Işık’ın açılış konuşmaları ile başladı. Müdür Işık konuşmasında; “Geçen yıl ilk düzenlediğimizde öğrencilerimizin bu sahnede heyecanlarını görmüş olmak, onların mutluluklarını yaşamak ve yaşatmak bize yeniden cesaret verdi ve bu yıl da önce 15 Mayıs 2024 tarihinde yine bu sahnede merkez ilçe şiir okuma yarışmamızı düzenledik. Bugün 9 tane ilçemizle birlikte il finalinde ilçe birincilerimizi dinleyeceğiz.” dedi.

Açılış konuşmasının akabinde ilçelerinde birinci olan öğrenciler şiirlerini okudular.

Burdur il geneli Liseler Arası Şiir Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler;

1. Yeşilova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adile Özırmak

2. Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Tuğba Nur Balsever

3. Çavdır Anadolu Lisesi öğrencisi Düriye Naz Yavuzkara oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ve final yarışmasına katılan tüm öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Ödül töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Özdemirci; “Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kendileri buraya ilçelerinin birincileri olarak geldiler. Bu sahnenin bir heyecanı var. O heyecanı birlikte yaşadılar. Bu heyecanı iyi yönetebilen öğrencilerimiz dereceye girdiler. Ben dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu yarışmalarımızın devamını yapacağımızın müjdesini de veriyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Burdur il geneli Liseler Arası Şiir Okuma Yarışmasında birinci olan öğrenciye Bin 500, ikinciye Bin ve üçüncüye ise 750 Lira para ödülü verildi.

Mine Kaya