Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA EĞİTİM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BURDUR’DA EĞİTİM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Burdur Valiliği koordinesinde, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Türkiye Yüzyılı Burdur Eğitim Çalıştayı 5 Ekim 2023 Perşembe günü saat 10.00’da Burdur Gençlik Merkezinde düzenlendi. Çalıştaya Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan ile kurum müdürleri, akademisyenler, il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, oda, STK ve eğitim sendikalarının temsilcileri katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz şehtilerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunması ile başlayan çalıştay, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci’nin açılış konuşması ve Burdur Valisi Türker Öksüz’ün konuşması ile devam etti.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemrici Eğitimin, toplumun temel taşı olduğuna, geleceğimizi şekillendiren, genç nesillerin yetişmesine katkıda bulunan yegane faktördür olduğuna değindi Müdür Özdemirci konuşmasında: “Cumhuriyetimizin 100. Yılında düzenlediğimiz; Öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerini destekleyecek, rehberlik çalışmalarını geliştirecek, proje çalışmalarını teşvik edecek ve öğretmenlerimizin motivasyonunu artırmak için fikirlerimizi paylaşacağımız ve çözüm yolları arayacağımız Türkiye Yüzyılı Burdur Eğitim Çalıştayı' na hepiniz hoş geldiniz.

Eğitim, toplumun temel taşı olup, geleceğimizi şekillendiren, genç nesillerin yetişmesine katkıda bulunan yegane faktördür.. Dolayısıyla, eğitimdeki her adımın büyük bir özenle atılması ve sürekli olarak iyileştirilmesi gerekmektedir. Bugün burada, Burdur ilimizdeki eğitim sisteminin güçlü yönleri ve iyileştirilmesi gereken alanlarını ele alarak daha sağlam bir eğitim temeli oluşturmayı hedefliyoruz.

Öğrencilerimizin akademik başarılarını attırırken aynı zamanda onların sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal gelişimlerini de teşvik etmek onların gelecekteki başarılarına büyük bir etki edecektir. Bu nedenle, öğrencilerimizin eğitimlerini çok yönlü olarak desteklemek ve onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için yeni yaklaşımlar ve stratejiler üzerinde düşünmeliyiz.

Bugün üzerinde duracağımız Rehberlik çalışmaları da eğitim sistemimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Rehberlik hizmetleri ile öğrencilerimizin kişisel ve akademik gelişimlerini destekleyerek, gelecekleri konusunda daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olabilir, bu alandaki en iyi uygulamaları ve deneyimleri paylaşarak, bu hizmeti daha etkili hale getirebiliriz.

Günümüzde, öğretmenlerimiz sadece bilgi aktaran aktörler değil, aynı zamanda öğrencilerimizin gelişimine rehberlik eden, onlara ilham veren ve yeteneklerinin geliştirmelerine yardımcı olan çok önemli bir unsurdur. Bu nedenle, İlimizde uygulamaya geçireceğimiz bu proje ile öğretmenlerimizin daha iyi bir eğitim ortamına ulaşmalarını sağlayacak, böylelikle öğrencilerimizin de daha iyi bir eğitim almasını sağlayacağız. Bizler biliyoruz ki eğitim alanındaki bu işbirliği ve destek, geleceğimizin teminatı olan genç neslimizin daha parlak bir geleceğe sahip olmasına yardımcı olacaktır.

Sözlerime son verirken bu çalıştayın yapılmasında bizlere öncülük eden Sayın Valimize, desteklerini esirgemeyen Mehmet Akif Ersoy Üniversitemize, Gençlik Spor Müdürlüğümüze, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze, İl Müftülüğümüze, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Esnaf ve Sanatkârlar Odamıza, katılım saylayan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve derneklerimize, idareci, öğretmen, veli ve geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize, basınımızın güzide temsilcilerine katılımlarından dolayı şükranlarımı sunar Çalıştayımızın Burdur İlimize özellikle de Eğitim Camiamıza hayırlar getirmesini temenni eder hepinize saygılar sunarım.” Şeklinde konuştu.

Burdur Valisi Türker Öksüz çalıştayda yaptığı konuşmada öğrencilerimizin her yönden gelişmelerine katkı sağlamak istediğini ve Öğrenicileri her anlamda geleceğe hazırlama gayreti içerisinde olacağını dile getirdi. Vali Öksüz konuşmasında:
“Çalıştayımızın ve sonrasında hızlı bir şekilde startını vereceğimiz “Eğitim Projemizin”, Teke Yöresi’nin Kültür Başkenti, Lavantalar diyarı, gönlü güzel insanların yaşadığı Huzur Şehri Burdurumuza, eğitim camiamıza, kıymetli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ilimiz eğitimine hayırlı olmasını diliyorum.
Benimde yakından takip edeceğim, disiplinli bir çalışma temposuyla yürüteceğimiz bu önemli projeyle birlikte, Burdur’un eğitim potansiyelini yeni bir başarı hikayesi ile taçlandırarak, “Eğitimde Marka Şehir Burdur” adını tüm Türkiye’ye duyurmuş İlimizi, tekrardan bu alanda en üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz.
Bildiğiniz üzere Medeniyetleri inşa eden ana unsur insandır. İnsanı dikkate almayan, insanı ihmal eden toplumların medeniyetlerin kalıcı olamadıkları, kaybolmaya mahkum oldukları bir gerçektir. Ülkelerin kalkınması ve gelişmesi ancak iyi eğitim almış insan kaynağı ile mümkün olacaktır. Yarınımızın bugünümüzden iyi olması için, geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın eğitime daha çok önem vermek zorundayız.
Eğitim sadece öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ilgilendiren bir alan değil; toplumun tüm kesimlerini doğrudan ilgilendiren hayati bir meseledir. Bu açıdan bakıldığında, projeye İlin tüm paydaşları olarak dört elle sarılarak hep birlikte sahiplenmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum.
Dünyadaki en kârlı, verimli ve hayırlı yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun farkında olmamız gerekiyor. Bu bilinçle hazırlanmasını istediğimiz “Eğitim Projemiz” ile, sadece akademik başarı değil, çok geniş bir çerçevede bilimsel, sportif, sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetleri de içine alacak çalışmalarla, öğrencilerimizin her yönden gelişmelerine katkı sağlamak istiyoruz.
Uzun soluklu, meşakkatli bir süreç bizi bekliyor. Ortaya koyacağımız gayret asla zayi olmayacaktır. Bu vesile ile eğitim camiamıza, kıymetli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve velilerimize olan güvenimi burada güçlü bir şekilde vurguluyorum.

 -Albert Einstein “Eğitim, gerçeklerin öğretilmesi değildir. Düşünmek için aklın eğitilmesidir.” diyor.

İnanıyorum ki göstereceğimiz bu çaba ile, bilimin ışığında, düşünen, sorgulayan, araştıran, aklını en verimli şekilde kullanan bireyler yetiştirerek, öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamış olacağız.

İlimizin gerek eğitim alt yapısı gerek öğrenci ve veli profili gerek öğretmen kadrosu ile yeni bir başarıyı hikayesi yakalayabilecek potansiyele sahip olduğunu biliyorum.

Bu konuda başta Öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm eğitim neferlerine itimadımız tamdır. Hep birlikte çalışarak, güzel yarınları birlikte inşa edeceğimizi, geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğimize yürekten inanıyorum.

Öğrencilerimizi, bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek; bilgi düzeyine ulaştırmak, evrensel değerleri gözetip, milli ve manevi değerlerimizi özümseyen, bilgi ışığında, çok okuyan ve sorgulayan nesiller olarak yetiştirmektir.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı gururunu yaşadığımız, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım attığımız bugünlerde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu “Türkiye Yüzyılı” vizyonu söyleminin ana taşıyıcı unsurlarından bir tanesinin eğitim olduğunun altını çizmek istiyorum.

Bizde bu doğrultuda İlimizi eğitim alanında en yukarılara taşıyacak olan projemizle “Eğitimde Marka Şehir Burdur” vizyonunu tekrar ortaya koymak istiyoruz.

Projemizi yürütürken Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulamak istediği Eğitim modelini referans alarak, hem insani varoluşumuzun evrensel doğasına uygun ve onu geliştiren bir felsefe ile, hem de tarihimizin ve kadim medeniyetimizin temel karakteristiğini taşıyan milli bir içerikle Öğrenicilerimiz her anlamda geleceğe hazırlama gayreti içerisinde olacağız.

Biz milliliğimizi koruyarak evrenselleşmek, insani hasletlerimize sahip çıkarak özgürlükçü ve doğal bir gelişme sürecine hayat vererek, eğitimde arzu ettiğimiz hedefleri yakalayacağımıza, bu minvalde sevgili öğrencilerimizi her alanda gelişimlerini en iyi şekilde sağlayarak güçlü bir şekilde yarınlara taşımayacağımıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyor, değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi

Hale Pak