MAKÜ, 7. LİSANSÜSTÜ İŞLETME ÖĞRENCİLERİ SEMPOZYUMU’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

MAKÜ, 7. LİSANSÜSTÜ İŞLETME ÖĞRENCİLERİ SEMPOZYUMU’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ev sahipliğinde 7. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu gerçekleştirildi.

Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi’nde düzenlenen sempozyuma Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Prof. Dr. Hakan Öner ile Rektör Danışmanı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik, Sempozyum Dönem Başkanı Prof. Dr. Durmuş Acar, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşioğlu, akademik personel ile çok sayıda lisansüstü öğrenci katıldı.

  

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından müzik dinletisi ile devam eden sempozyumda açılış konuşmasını Sempozyumun Dönem Başkanı Prof. Dr. Durmuş Acar yaptı. Acar konuşmasında, bilginin gücüne vurgu yaparak uluslararası rekabetin belirleyici gücü haline geldiğini belirtti ve  “Bilgi uluslararası rekabetin bir numaralı gücü haline gelmiştir. Türkiye de bu gerçeği bildiği için hem bilgiyi üreten akademisyen ihtiyacını hem de bilginin üretildiği yükseköğrenimdeki üniversite sayısını arttırmış, arttırmaya da devam ettirmektedir. Çünkü iyi eğitilmiş insan gücüne sahip ülkeler nüfusları az olsa da eğitilmemiş veya eğitimleri yetersiz kalabalık nüfusa sahip ülkelerden etkili bir konuma sahip olmaktadırlar. İletişim teknolojindeki hızlı gelişmeler toplam bilginin birkaç senede bir ikiye katlanmasına yol açmaktadır. Bu sebeple ülkeler eğitim sürelerini uzatmış, yükseköğretim fırsatlarını da genişletmişlerdir. Bunun tabii bir sonucu olarak piyasanın nitelikli iş gücüne olan artan talebi ve insanın kendini geliştirme arzusu da lisansüstü eğitime olan ilgiyi arttırmaktadır. Kısacası lisansüstü eğitim, hem ülkenin nitelikli personel ihtiyacının hem de akademisyen ve araştırma ihtiyacını karşılaması açısından göz ardı edilemeyecek kadar önemli hale gelmiştir.” dedi.

  

Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Tekşen,  İİBF Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşioğlu tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından sempozyumda oturumlarına geçildi. 3 gün sürecek olan sempozyumda yapay zekâ, finansal wellbeing, tescilli marka hakkının korunması, sürdürülebilir kültür turizmi işletmeciliği, şehirleşmenin karbon emisyonu üzerindeki etkisi, insan kaynaklarının dijital dönüşümü, sivil havacılık, 3+1 işbaşı uygulamalı eğitim modeli, aile işletmelerinde yönetsel sorunlar, postmodern marka perspektifinden güzellik algısı, kozmetik sektöründeki influencerlar gibi birçok konu ele alınacak.

MAKÜ KİMER BÜLTEN