Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA 1 MAYIS KUTLAMALARI DEVAM ETTİ

BURDUR’DA 1 MAYIS KUTLAMALARI DEVAM ETTİ

Burdur’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı; Tüm Yerel Sen, Genel Sağlık İş, Türk İş, Şeker İş, Belediye İş sendikalarının yürüyüşleriyle devam etti.

Çatalpınar Mevkii’nde saat 15.00’de sendikaların pankartları ve sloganlarıyla Gazi Caddesi boyunca yürüyüş yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan sendikalar burada davul ve zurna eşliğinde oynadılar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program sendika başkanlarının konuşmaları ile devam etti.

Programda konuşan Türk-İş ve Şeker İş Başkanı Mustafa Onay: “Bugün 1 Mayıs. 1 Mayıs, emeğin, alın terinin, barışın, demokrasinin ve güvenli bir gelecek için dayanışmanın, yardımlaşmanın günüdür. Bu gün o gündür. Bugün biz emekçilerin; birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kararlıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi, meydanlarda haykıracağımız gündür.

2019 yılında başlayan COVID-19 pandemisi, 2022 yılında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı, katil İsrail'in Filistin’e başlattığı zulüm, ayrıca ülkemizde 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ülkemizde can ve mal kaybına neden olması, özellikle ülkemiz ekonomisini olumsuz etkilemiştir.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutladığımız emek ve dayanışma günümüzde, haykırdığımız sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını bekliyor, tüm emekçilerimizin dayanışma gününü kutluyor, hepinize saygıyla selamlıyoruz.” Dedi.

  

 

 

 

Hale Pak-Melisa Adınısever