Flaş Haber Yeni

VEKİL KORKMAZ YATIRIMLARI TEK TEK AÇIKLADI

VEKİL KORKMAZ YATIRIMLARI TEK TEK AÇIKLADI

Burdur'a yapılacak spor tesisleri lansmanında konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur’a yapılacak 3 yeni spor tesisini tanıtarak amaçlarını anlattı.

AK Parti Burdur Milletvekili şu sözleriyle konuşmasına başladı: “Biz daha önce Burdur'un, Türkiye'de sporun merkezlerinden birisi olması gerektiği noktasında büyük bir vizyon projesi ortaya koymuştuk üniversite merkezli. Bu proje çok önemli bir noktaya geldi. Bunun tamamlayıcı yatırımlarını ve şehri de kuşatan bir zemine oturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

SPOR YATIRIMLARINI TEK TEK AÇIKLADI

Burdur’a yapılacak olan 3 spor tesisi hakkında konuşan Vekil Korkmaz: “Bu üç yatırımın kendine özgü özellikleri var. Çok amaçlı salon aynı anda birden fazla aktiviteye, birden fazla antrenmana hizmet verecek bir yaklaşım içeriyor. Kapalı spor salonları, eskirim, masa tenisi gibi farklı spor branşlarının da yapılabileceği çok kullanımlı, çok amaçlı bir salon. Aynı anda yedi farklı aktivitenin içerisinde yapılabileceği dört büyük salonunun olduğu birçok amaçlı salon, sporcu fabrikası olarak da isimlendiriliyor.  Burdur’un gençleri buradan artık kendi yetenek ve başarılarına uygun branşları çok küçük yaşlarda, o spor yerleşkesinde (Merkez Spor Salonu Yanı) çok güzel bir tesise kavuşmuş olacak.

İkincisi de sporu halkla buluşturan aynı zamanda eğitimle de buluşturan bahçesi müsait olan okul bahçelerine, eğitim saatlerinde öğrencinin kullanacağı, bir kapısının da halka açık olduğu; eğitim saatleri bittiğinde de kapının halka açık olduğu, özellikle hanımlarımızın, kadınlarımızın, yaşlılarımızın gelip spor yapabileceği bir konsept içeriyor. Esasında sporun tabana yayılması politikasının bir yansıması olarak Spor Bakanlığımıza ilettiğimiz bir projeydi ve bu proje kabul gördü. Bir tanesiyle ilgili de onay çıktı. Spor Toto’yla geçtiğimiz günlerde Gençlik Spor İl Müdürümüz bunların imzasını attı. Bu iki projemiz Spor Toto marifetiyle ihale çalışmaları başladı.

Bir diğeri de Çendik kamp eğitim merkezi projesi. Bu zaten burada var olan ancak atıl kalmış bir proje. Bununla ilgili de 2023 yılında bunun ödeneği çıktı. Şu anda bunun da ihale süreci bitti. Gençlik ve Spor Bakanlığı genel müdürlük tarafından, genç tesisler ve işletmeler genel müdürlüğü tarafından yapılıyor. Bu da şu anda ihale aşamasında hatta az önce bilgi aldım. Gelecek hafta ihaleye çıkacak hale gelmiş yani ihale süreci bunun başladı. Diğerleri ilgili teknik proje çalışmaları başlayacak. O da önümüzdeki aylarda yapılacak.” dedi.

BURDUR’DA AJANDAMIZ TAMAMLANMIŞ DEĞİL

Yeni spor tesislerin lansmanında tesislerle ilgili bilgilendirmelerden bulunan Vekil Korkmaz, yapılacak olan tesislerin yaklaşımlarından da bahsetti. Vekil Korkmaz: “Burdur'da daha ajandamız tamamlanmış değil. Burdur’a sporla ilgili, hem Türkiye’den hem de dünyanın değişik merkezlerinden kamp yapmak ve turnuvalar yapmak üzere içeriden ve dışarıdan sporcuların geldiği bir yaklaşım bu. Diğer yaklaşımda Burdurlu insanlarımızı, sportif başarılarını ve geleceğini oluşturacakları bir yaklaşım. İki yaklaşımın esasında temelleri güçlü bir şekilde atılıyor. Daha önce burada yapılmış olan kapalı spor salonumuzun tamamlayıcısı burası. Salonumuz daha çok müsabaka ve müsabakalar için güçlü bir altyapıya sahip. Antrenman ve eğitim çalışmaları için de tamamlayıcı özelliği olan özgün bir proje. Bu üç proje inşallah şehrimize çok güçlü bir katkı yapacak.

Çendik kamp merkezimizde de gerek futbol takımlarımızda, şehrimizin profesyonel liglerde ya da BAL liginde ya da başka branşlarda; sadece futbol da değil, başka branşlarda kamp yeri ihtiyacı oluyor. Eğitim ihtiyacı oluyor. Burdur 'u böyle göl kenarında sporla da yeniden hayata döndüren bir yaklaşım içeriyor.” sözlerine yer vererek yeni çalışma ve yeni projelerde birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

H. Nesibe Solak