MAKÜ SPOR 4'TE 4 YAPTI

MAKÜ SPOR 4'TE 4 YAPTI

Bölgesel Amatör Lig (Bal)  8'inci grupta mücadele eden Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Futbol Takımı kendi sahası ve seyircisi önünde Meram Kara Kartallar Spor ile oynadığı 4'üncü maçını 3-1 kazandı. MAKÜ Spor, 4'te 4 yaparak 12 puanla gruptaki liderliğini sürdürdü.

Geçtiğimiz Pazar günü Burdur Gazi Atatürk Stadyumunda oynanan maçın ilk yarısını 2- 0 önde tamamlayan MAKÜ Spor ikinci yarıda penaltıdan 1 gol attı, kalesinde 1 gol gördü. 90. dakikayı 3-1 üstünlükle tamamlayan MAKÜ Spor sahadan 3-1 skorla ayrıldı. MAKÜ Spor, puanını 12'ye çıkardı.

Maç sonrası Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize tele röportaj veren MAKÜ Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kılınç; “Lige iyi bir giriş yaptık. 3’te 3 grup liderliğiyle haftaya girdik ve ligde ikinci kez sahada kendi seyircimizin önüne çıktık. Tabi bizim için oldukça zorlu bir maçtı. Meram Karakartallar, genç bir ekip, disiplinli bir ekip. Maçın zorlu geçeceğini zaten biliyorduk. Zorlu maçı 3-1’lik net bir skorla lehimize çevirdik.

Elbette ki istediklerimizi sahaya sürdük diyemeyiz. Zaman zaman oyundan kopmalarımız oldu. Tabi burada saha en büyük etken. Sahanın sentetik olması bizim için her zaman çok büyük bir dezavantaj ama biz Burdurlu sporseverleri bu şampiyonluk mücadelesinde yanımızda görmek istediğimiz için Gazi Atatürk Stadyumu’nda maçlarımızı oynamaya devam ediyoruz.

4’te 4 yaptık. Tabi yine rakiplerden puan kayıpları var. Bu lig süresince bu kayıplar lehimize, aleyhimize olacak. Bu saatten sonra mümkün olduğu kadar maçlarımızı daha rakiplere eğilerek yapacağız. Çünkü liderlik, lider kalmak çok zor. Bu liderliği devam ettirmek çok zor. Elbette ki bizim de puan kayıplarımız olacak; ama biz mümkün olduğu kadar en az kayıplarla yolumuza devam edeceğiz.

Haftaya, deplasmanda Sandıklı Spor maçı var. İnşallah o maçı da lehimize çevireceğiz. Yine liderliğimizi devam ettirmek için çalışacağız. 6. hafta Kemer Spor maçıyla birlikte bir ara vermiş olacağız. Arkasından da ligin yine güçlü takımlarından Kumluca Belediye Spor’la kendi sahamızda oynayacağız.

Bu ligde kötü takım yok. Lig oldukça çekişmeli geçecek. Biz de yine çalışarak disiplinli bir şekilde tamamlayacağız ve sonu şampiyonluk olsun diyoruz.” dedi.

Halil İbrahim Kara - Mine Kaya