Flaş Haber Yeni

ULUSLARARASILAŞAN MAKÜ, BÖLGESEL KALKINMADA ETKİLİ OLACAK

ULUSLARARASILAŞAN MAKÜ, BÖLGESEL KALKINMADA ETKİLİ OLACAK

MAKÜ; hayvancılık projelerinde uluslararasılaşma, üniversite – sanayi iş birliği ve uluslararası öğrenci noktasında önemli adımlar atıyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Hüseyin Dalgar, MAKÜ’nün bilimsel çalışmalarını sektöre yansıtma noktasında uluslararasılaşmanın önemine vurgu yaptı. Hayvancılık alanında Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan MAKÜ’nün, hayvancılık projelerinde özellikle Hollanda gibi alanda uzman ülkelerdeki üniversiteler ile iş birliği arayışında olduğu açıklandı. Rektör Dalgar; “Şu anda hayvancılık alanda yürüttüğümüz bazı projelerde özellikle Hollanda gibi bu konudaki iyi ülkelerdeki üniversitelerle iş birliği arayışı içerisindeyiz. Bizim bünyemizde her ne kadar bin 100 akademisyen olsa da o konuda çalışmış, o konuda odaklanmış bir akademisyen olmayabilir. Ne yapıyoruz biz, sadece MAKÜ’nün insan kaynağını değil, yurt dışından başka üniversitelerdeki insan kaynağını da sistemin içine katıp onları da Burdur'un gelişimine ve kalkınmasına yönelik projelerde çalıştırıyoruz böyle bir modelle.” dedi.

Üniversite – Sanayi iş birliğine daha çok destek verilecek

Senatodan geçen yeni karar ile MAKÜ’nün uluslararaı iş birlikli projelere destek verileceğine değinen Rektör Dalgar, “Senatodan geçirdiğimiz kararlardan bir tanesi Bilimsel Araştırma Projeleri Biriminde uluslararası iş birlikte projelere destek vereceğiz diye bir yeni bir proje türü yayınladık. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde yapılan tezlere diğerlerinden yüzde 50 fazla destek vereceğiz. İstiyoruz ki, burada yazılan bir doktora tezi bizim sanayicimizin bir meselesiyle ilgili olsun, beraber yapılsın. Bunu teşvik etmek için bu tez projelerine yüzde 50 daha fazla destek kararını yayınladık. Uluslararası yayın yapanlara önemli destekleri açıkladık.” dedi.

MAKÜ’nün İkili Anlaşmaları 59’a Çıkarıldı

Uluslararası öğrenci noktasında da önemli adımlar attıklarını söyleyen Rektör Dalgar; “Üniversitemizin 29 olan ikili anlaşma sayısını 54’e çıkardık. Yani bu konuda da yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bizim burada oluşturacağımız dip dalga bu uluslararasılaşma vizyonu, bu üniversitenin bölgesel kalkınma içinde bulunduğu topluma katkısını çok daha yukarı ve nitelikli bir düzeye çekecek.” ifadelerini kullandı.

Öğrenci odaklı çalışmalara da önem verdiklerini aktaran Rektör Dalgar; “Öğrencinin sosyal gelişimi, akademik gelişimi ile ilgili yaptığımız MAKÜ BEST dediğimiz konferanslar serisi çok daha nitelikli düzeyde devam edecek. Bahar aylarında MAKÜ FEST dediğimiz yine bölgenin kültürünü de kapsayan bir etkinlik, öğrencilerin sosyalleşeceği ve sosyal zekalarını destekleyeceğimiz bir etkinlik, şehrin de içinde olduğu bir etkinlik yapıyoruz.” dedi.

Mine Kaya