TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK VE GELECEĞİ İÇİN HUZUR HATTI KURULMALI

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK VE GELECEĞİ İÇİN HUZUR HATTI KURULMALI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Derinliği 60 kilometreye inen, buradan Hatay'a uzanacak Türkiye'nin güvenlik ve geleceği için huzur hattı kurulmalı, bu hatta sinek bile sokulmamalıdır." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, önümüzdeki yüzyıla Türk milletinin mührünü vurmanın gayret ve gayesiyle çalışmalarına hız kattıklarını, derinlik kazandırdıklarını söyledi.

"PKK, TÜRK MİLLETİNİN CAN DÜŞMANIDIR"

Bahçeli, yıllardan beri terörü ve terör örgütünü, yalnızca kanlı eylemlerinden ibaret bir suç ve cinayet şebekesi gibi görmekten uzak bir anlayışla daha yukarıdan yorumlama ve değerlendirme çabası içinde olduklarını belirtti.

Terör örgütünün 2002'de kabul edilen siyasallaşma stratejisinde "Kürt kimliğinin tanınması kapsamında yerel dilin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının" birinci öncelikli hedef olarak ortaya konulduğunu ifade etti.

Terör örgütü PKK'nın bazı saldırılarını anımsatan Bahçeli, yıllardır süren terörle mücadelede güvenlik kuvvetlerinin yanında yer alan ve devlete bağlılıklarını hayatları uğruna ispat eden kahraman yöre halkını ve onların temsilcileri olan korucuları kutladı. Bahçeli, hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlara ve tüm şehitlere rahmet diledi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ'NE VE KAHRAMAN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE İNANCIMIZ VE GÜVENİMİZ TAMDIR"

MHP'nin her zaman milletin huzur ve güvenliğine musallat olan PKK terör örgütü ile etkili ve anlayacakları yöntemlerle mücadeleyi savunduğunu belirten Bahçeli, bu konuda hükümetlerin ihtiyacı olan her desteği vermeye hazır olduğunu her ortamda açıkladığını, terörle ve bölücülükle mücadelede siyasi, sosyal, ekonomik bütün tedbirlerin alınmasının gereğinden ısrarla bahsettiğini anımsattı.

"Elbette terör son bulmalı, şiddet ortadan kalkmalı, vatandaşlarımız huzur, emniyet ve sükunet bulmalıdır." ifadesini kullanan Bahçeli, bunun aksini savunmanın ve söylemenin mümkün olmadığını belirtti. Bahçeli, "Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine inancımız ve güvenimiz tamdır. Bilinmelidir ki dağda, bayırda, sınır hattında mücadele ettiğimiz hainlerin siyasi cephesi olan DEM'cilerin TBMM'de bulunmaları adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbıdır. Hiçbir terörist veya yandaşı, dağda, bayırda, ovada, belediyede, şehirde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde barınamamalı, tutunamamalıdır." diye konuştu.

Terörle mücadelenin aslında bölücülükle mücadelenin sadece bir bölümü olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti:

"Eli silah tutan bölücüyü zararlı, buna karşılık silahsız bölücüyü meşru ve zararsız kabul etmek, bölücülük ve terörle mücadeleyi sekteye uğratacak en büyük gaflettir. Devlet gaflete düşmez, devlet ihanete göz yummaz, devlet hukuk içinde meşru mücadelesinden asla taviz vermez. Türkiye Cumhuriyeti, sınır içi güvenliği sağladığı gibi, sınır ötesi güvenliği de temine muktedirdir. Sayın Cumhurbaşkanı'mız başkanlığında toplanan güvenlik toplantısında alınan kararları desteklemekle birlikte Irak'ın kuzeyindeki dağlık bölgeyi içine alacak şekilde, bu ülkeyle koordineli ve karşılıklı uzlaşmayla, süresi belirlenmiş ve derinliğine 60 kilometreye kadar inen buradan Hatay'a kadar uzanacak 'Türkiye'nin Güvenlik ve Geleceği İçin Huzur Hattı' kurulmalı, bu hattın içine sinek bile sokulmamalıdır. Güven ile kuşkunun, güvenlik ile korkunun, işbirliği ile çekişmenin, bağımsızlık ile teslimiyetin, taviz ile onurun arasında yapacağımız tercih bellidir. Sonu ne olursa olsun vatan ve milletin müdafaası can pahasına yapılacaktır."

Bahçeli, 12 Ocak'ta Irak'ın kuzeyinde şehit düşen askerlere rahmet, gazilere şifa diledi. Bahçeli, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ölüler toprağa, kahramanlar da kalplere gömülür." dedi.

AA