Flaş Haber Yeni

TÜRKİYE’NİN 5 YILDIZLI OTELE SAHİP OLAN TEK ÜNİVERSİTESİ: MAKÜ

TÜRKİYE’NİN 5 YILDIZLI OTELE SAHİP OLAN TEK ÜNİVERSİTESİ: MAKÜ

MAKÜ, kongre turizmi seferberliği başlattı

-Rektör Dalgar, “Talip olun. Uçak biletinden transferine kadar bütün organizasyonları üniversite ve otel yönetimi olarak biz yapacağız. Yılda 30 tane kongreyi uluslararası kongreyi Burdur'da yaptığımızı düşünürsek, Burdur'un tanıtımı üniversitenin tanıtımı açısından büyük katkı sağlayacak.” dedi.

MAKÜ’nün fiziki yapılanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar; “Fiziki yapılanmayla ilgili Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi belli bir mesafe kaydetti. Ancak artık biz kampüsün daha yaşanabilir bir kampüs haline getirilmesi için bazı adımlar atacağız. Önceden yapılanların hakkını vermek lazım. Biz bunun hakkını nasıl veriyoruz? Bu üniversiteye bir otel yapıldıysa, bu üniversiteye bir stadyum yapıldıysa, bu üniversiteye laboratuvarlar, fakülteler yapıldıysa bize düşen nedir? Bu oluşturulan altyapıyı, verilen bu emeği en iyi şekilde bu üniversitenin gelişimine katkı sağlayacak şekilde kullanmak, değerlendirmek ve bu üniversitenin gelişimini sağlamak. Bizim Lavanta Tepesi Otelimiz Türkiye'de istisna bir projedir. Yani 5 yıldızlı otel olan başka bir üniversite Türkiye'de yok. Bizim aynı zamanda Salda Gölü’nün kenarındaki Meslek Yüksekokulumuzu da okulumuzda da otele çevirdik. Alt katı okul, turizmle ilgili bölümler üst katında öğrenciler uygulama yapıyor. Türkiye de tek örnek uygulamadır. Tam uygulamalı eğitim dediğimiz bir model. Şimdi bu kadar tesis olan bir üniversite o zaman ne yapabiliriz dediğimizde. Amaç sadece burada Burdur'dan işte 65 kişi çalışıyor. Burada bunlara bir istihdam sağlanıyor. Misafirlerimiz geldiği zaman burada konaklatıyoruz. Ötesinde burayı nasıl kullanabiliriz dediğimizde şu anda kongre turizmi seferberliğini başlattık. Akademideki bütün hocalarımıza bir tebligat gönderdik, bir bilgi notu gönderdik. Dedik ki siz gidin katıldığınız kongrelerde yüzlerce ulusal ve uluslararası kongreler yapılıyor. Kongrelerde önümüzdeki yıl bu kongreyi ben Burdur'da yapmak istiyorum diye talip olun. Uçak biletinden transferine kadar bütün organizasyonları üniversite ve otel yönetimi olarak biz yapacağız. Kongre Başkanlığı yapan hocamız sadece akademik içeriğe odaklanacak. Yılda 30 tane kongreyi uluslararası kongreyi Burdur'da yaptığımızı düşünürsek, Burdur'un tanıtımı üniversitenin tanıtımı açısından büyük katkı sağlayacak. Otelimizin bir spor oteli olduğunu anlatma yönünde şu an yoğun bir şekilde arkadaşlar sahadalar, akademisyenleri de işin içine kattık. Sadece otel yönetimi değil, turizm akademisyenlerine ve Spor Fakültesindeki akademisyenleri de işin içine katarak bir model kurguladık, bir koordinatörlük kurduk. Akademisyenlerimizin uzmanlığının da işin içine katarak spor noktasında da inşallah Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ni çok daha nitelikli bir noktaya taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

Üniversitemizde Bir Akreditasyon Seferberliği Başlattık

Uluslararası akreditasyonla ilgili de açıklama yapan Rektör Dalgar; “Bu konu da çok önemli. Yükseköğretimde önümüzdeki 35 yıl içerisinde akredite olmamış bölümlerin artık öğrenci bulamayacağını öngörüyoruz. O yüzden de üniversitemizde bir akreditasyon seferberliği başlattık. Veteriner Fakültemiz hem ulusal hem uluslararası akreditasyonu almıştı. Eğitim Fakültemiz bu konuda oldukça iyi gidiyor. Şimdi üniversiteyi topyekun YÖK tarafından kurumsal akreditasyon için başvurumuzu yaptık. Değerlendirme ziyaretini tamamladık. Çok iyi geçti inşallah iyi bir netice bekliyoruz.” dedi.

Mine Kaya