TÜRK MUTFAĞI HAFTASI YERLEŞİK YABANCILARIN GÖZDESİ OLDU

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI YERLEŞİK YABANCILARIN GÖZDESİ OLDU

Türk mutfağı Haftası bugün başladı. Yerli Türklerin ve Burdur halkının yanı sıra çevre illerden gelen yerleşik turistleri de konuk etti.

Başkurdistam Türkü Guizel Khaibullina, buraya Antalya’dan geldiklerini kendi kültürlerini burada tanıtmak istediklerini söyledi.

Khaibullina verdiği röportajda: “Hepimiz de Türk’üz, Burdur tarihi bir şehir. Bu müzeyi de gezeceğiz. Yemeklerimiz de biraz benziyor. Daha çok etli yemekler benziyor. Bizler de kendi kültürümüzü tanıtmak için Sabantoy Bayramı yapıyoruz. Her yıl mayıs sonunda oluyor hepinizi davet ediyoruz. Türk Kültürünü tanımak için Cumhuriyet gününe, Türk festivalleri katılıyoruz.”

“TÜRKİYE BENİM İÇİN İKİNCİ VATAN OLDU”

Rusya’dan 6 yıl önce Fethiye’ye gelen Marina Kelleci Türkiye’yi çok beğendiğini ve Türkiye onun için ikinci vatan olduğunu ifade etti. Türk milletinin dostça davrandıklarına değinerek: “Türkler çok sıcak kanlı, Türk yemeklerini de çok beğeniyorum. Yemekler çok lezzetliydi. Ben daha çok keşkeği beğendim. O daha da doğaldı. Ette güzeldi. Burdur enteresan bir yer sevdim.” Dedi.

Rusya vatandaşı olan Lili, 3 yıldır Fethiye’de yaşadığını Türkiye’nin yemeklerini, insanlarını ve manzaralarını çok beğendiklerini henüz Burdur’u gezmediklerini burayı çok merak ettiklerini söyledi. Bu etkinlik için Burdur Valiliği’ne teşekkür etti.

Uluslararası Gençlik Kültür ve Sanat Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güzel, dernek olarak Antalya’da gençlere kültür sanat faaliyetleri verdiklerini Türk Dünyasından da birçok gence destek verdiklerini söyledi. Türk Mutfağı haftası için Burdur Valiliği’ne teşekkür etti.

   

Hale Pak