TRT ANTALYA HABER MÜDÜRÜ MAKÜ’DE BASIN MENSUPLARI VE ADAYLARI İLE BULUŞTU

TRT ANTALYA HABER MÜDÜRÜ MAKÜ’DE BASIN MENSUPLARI VE ADAYLARI İLE  BULUŞTU

TRT Antalya Haber Müdürü Ahmet Öcal, MAKÜ Basın Akademisi programı kapsamında Burdur’a geldi.

Basın Akademisinin ilk programı MAKÜ Avşarhan Sinema Salonu’nda 22 Şubat 2024 Perşembe günü saat 11.00’da gerçekleşti.

Basın Akademisin ilk programına konuk olan Müdür Öcal, Burdur’da hizmet veren yerel ve ajans basın mensupları ve MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü ile MAKÜ Bucak İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ile buluştu. Programda haber yazımı ve tekniklerini anlatan Müdür Öcal, meslek hayatında edindiği tecrübeleri ifade etti. Müdür Öcal, aynı zamanda haber yapımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, haberin önemli noktalarını, son dakika haber ile ilgili bilgileri, yapay zekada haberin ve haberciliğin konumunu paylaştı. Program soru cevap şeklinde son buldu.

Gazetemize röportaj veren MAKÜ KİMER Müdürü Doç. Murat Kara; “Üniversitemizin uzun zamandır kurumsal iletişim merkezi bünyesinde planladığı etkinliğe katıldık. İlk konuğumuzda TRT Antalya Haber Müdürü Ahmet Öcal’dı. Bundan sonraki süreçte alanında duayen gazetecileri basın mensuplarını, tanınmış simaları hem şehrimizin basın mensuplarıyla bir araya getirmek hem de bu alanda olan öğrencilerimizin deneyim ve tecrübelerinden faydalanması anlamında bu etkinliklere devam etmeyi planlıyoruz. Amacımız haftada bir bu akademinin içinde etkinlik düzenlemek. Mümkünse dönem boyu sık sık devam etmeyi planlıyoruz.  Bilgilerin sadece teoride kalmadan öğrencilerin okulda gördüklerini alanında kendini kanıtlamış kişilerden bizzat duyarak ve şehrimizin basın mensuplarını aynı atmosferde bulundurarak onların da deneyimlerini paylaşabileceği bir ortam yaratmak ve bu sayede kâğıt üstünde öğrenilen bilgilerin sahada nasıl gerçekleştiğini sektörün içinde olan kişilerden öğrenmelerini sağlamak istiyoruz.” sözlerine yer verdi.

Program sonunda basın mensuplarına röportaj veren TRT Antalya Haber Müdürü Ahmet Öcal: “Katılımın yoğun olması beni çok memnun etti. Pırıl pırıl gençlerin o ışıldayan gözlerini görmek, mesleğimize dair heyecanı Burdur’da görmek beni heyecanlandırdı. Anlattıklarımızla arkadaşlarımıza biraz olsun mesleki tecrübemizi aktarabilmişizdir. Onlara elimizden geldiğince mesleğin zorluklarını ve zevkli yanlarını anlatmaya çalıştık. Gerçekten gençlerin yoğun bir katılımı olması bizi çok mutlu etti.” ifadelerine yer verdi.

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Program sonunda MAKÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Murat Alparslan tarafından TRT Antalya Haber Müdürü’ne Teşekkür Belgesi ve Mehmet Akif Ersoy’un portesi takdim edildi.

H. Nesibe Solak-Melisa Adınısever