SÜPER KUPA MAÇININ ERTELENMESİ ÜZERİNE BURDUR'DAN DA TEPKİ

SÜPER KUPA MAÇININ ERTELENMESİ ÜZERİNE BURDUR'DAN DA TEPKİ

GALATASARAY -FENERBAHÇE SÜPER KUPA MAÇI ERTELENDİ

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan Süper Kupa maçı bazı nedenlerden dolayı ertelendi.

Türkiye Futbol  Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe Spor Kulüpleri aynı gün akşam 22.00 sularında maçın ertelendiğine dair kamuoyu duyurusu yayınladı.

Duyuruda: “Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.” denildi.  

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ'NDEN TÜRKİYE SÜPER KUPA FİNAL MAÇINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa final maçında İstiklal Marşı okunmasına ve Türk bayrağı açılmasına izin verilmeyeceği iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından  maç öncesi yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, 'Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa final maçında 'İstiklal Marşı'mız ve Türk bayrağına izin verilmeyecek.' şeklindeki iddialar doğru değildir. Süper Kupa maçı öncesinde sahada Türk bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mız okunacaktır."

AK PARTİ BURDUR MİLLETVEKİLİ PROF. DR. ADEM KORKMAZ’DAN MAÇ DAVETİ

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Galatasaray-Fenerbahçe maçının ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından aynı gün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda:  “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu necip milletin ortak değeridir.  Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalinin TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ortak kararıyla ertelenmesinden sonra, köklü kulüplerimizi ve federasyonumuzu sayısız ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapan Göller Bölgesi’nin en büyük stadı olan 15.000 kişilik Burdur MAKÜ İstiklal Stadyumu’na davet ediyorum.  Türk bayraklarıyla donatılacak bu final; göller, güller ve gönüller diyarı Burdur'a çok yakışır.” dedi.

MİLLETVEKİLİ OĞUZ’DAN DA GALATARAY VE FENERBAHÇEYE DESTEK GELDİ

Ak Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda: “Bir Beşiktaş taraftarı olarak Galatasaray ve Fenerbahçe'nin milli duruş ve tavrını destekliyorum. Ortak değerimiz olan Mustafa Kemal Atatürk üzerinden yapılan hiç bir tavrı kabul etmiyoruz.” sözlerine yer verdi.

MİLLETVEKİLİ AKBULUT: “ATATÜRK VE VATAN SEVGİSİNİ PARAYLA SATIN ALACAK BİR GÜÇ YOK!”

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda: “Süper Kupa Maçı, Atatürk’ ün izindeki iki takımın dik duruşu sayesinde iptal oldu. Bayrak Ve Atatürk kırmızı çizgimiz! Ne Fenerbahçe’nin ne de Galatasaray’ın Atatürk ve vatan sevgisini parayla satın alacak bir güç yok!” sözlerine vurgu yaptı.

BAŞKAN ERCENGİZ, MAÇIN GAZİ ATATÜRK STADYUMUNDA OYNANMASI DAVETİNDE BULUNDU

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda: “Süper Kupa Finali’ni Suudi Arabistan’da oynamak zorunda olmadığımıza göre iki güzide takımımız Fenerbahçe ve Galatasaray SK buyursunlar Burdur Gazi Atatürk Stadı’mızda donattığımız Şanlı Türk Bayraklarımızla ve Atatürk formalarımızla İstiklal Marşı’mızı okuyarak oynasınlar.” dedi.

Halil İbrahim Kara – Hale Pak