Flaş Haber Yeni

ŞEHİRLERDE NE VARSA KÖYLERİMİZDE DE O OLUYOR

ŞEHİRLERDE NE VARSA KÖYLERİMİZDE DE O OLUYOR

HALİL İBRAHİM KARA ÖZEL HABER

AK Parti Burdur Milletvekili Korkmaz, köylere de spor tesisi yapılacağını açıkladı.

Burdur ASKF kongresinde konuşan Milletvekili Korkmaz: “Ömrüm bu görev süresinde yettiğince Burdur’daki bütün köyleri “Halı saha ile buluşturmak gibi bir projemiz var.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz,  Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 16. Olağan genel kurul toplantısında köylerde oturan gençlere müjdeli haberler verdi. Geçen hafta içerisinde Burdur Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Milletvekili Korkmaz: “Burdur’sa kırsalda şöyle bir çalışma yürütüyorum: En az 3 köy bir araya gelir ise bunları sıraya alıyorum. Biz 3 köy olarak bir araya geldik, yerimize de hazırladık, sahamız da burası, biz üçümüz bu halı sahayı ortak kullanacağız.’ dedikleri takdirde ben de ömrüm bu görev süresinde yettiğince Burdur’daki bütün köyleri “Halı saha ile buluşturmak gibi bir projemiz var.” dedi.

“MESELE ZAMANI SPOR YAPARAK GEÇİRMEK”

Yakın köy halkının maç oynamak için merkeze gelmek zorunda olduklarını sözlerine ekleyen Milletvekili Korkmaz: “Neden çünkü kırsaldaki insanlar maç oynamaya merkeze geliyorlar. Ya da orayı terk ediyorlar. Maç deyip geçmeyin, haftada 1 defa oynanan maç, o sosyolojinin gündemi oluyor. Değil mi? Biz maç bittikten sonra 2 saat maçın kritiğini yapıyor. Mesele o zamanı kaliteli, spor yaparak geçirmek. Bu konuda çalışmalara, yatırımlarımıza devam ediyoruz.” dedi.

BURDUR, BİR SPOR ŞEHRİ

Amatör Sporlar konusunda da üzerlerine ne düşürse yerine getirmeye hazır olduklarını sözlerine ekleyen Milletvekili Korkmaz, “Burdur bir spor şehri. Bunu ben 8 sene önce ortaya koymuştuk. Bilinçli ve sistemli bir şekilde bunu ortaya koymanız gerekiyor. Bunu yarasanız, başarı uzun, orta vadede ortaya çıkıyor.” sözlerine yer verdi.

SPOR YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR VURGUSU

“Tasarruf önlemleri olmasına rağmen hiçbir spor yatırımımız geri kalmadı” sözlerinin altını çizen Milletvekili Korkmaz, ihaleye çıkan spor tesislerini tek tek katılımcı spor kulüpleri yöneticileri ile paylaştı.

İŞTE BU YIL YAPILMASI PLANLANAN SPOR YATRIMLARI

Burdur merkez okul tipi spor salonu, Burdur merkez çok amaçlı spor salonu, Altınyayla kapalı halı saha, Tefenni ve köylerine 3 ayrı halı saha, Yeşilova Salda’ya halı saha, basketbol, voleybol sahası, Ağlasun ilçesine gençlik merkezi yapılacak.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Milletvekili Korkmaz, konuşmasını seçimli 16. olağan genel kurulunu tamamlayan Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun (ASKF) yeni yönetim kurulunun hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Milletvekili Korkmaz, rektörlük döneminde de bir arada çalıştıkları Mehmet Şimşek’e yeni başkanlık dönemini tebrik etti, başarılarının devamını diledi.

Halil İbrahim Kara