ÖZBOYACI İLKOKULU’NDA GELENEKSEL SERGİ

ÖZBOYACI İLKOKULU’NDA GELENEKSEL SERGİ

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla Burdur Özboyacı İlkokulunda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla Burdur Özboyacı İlkokulu’nda 25 Ekim 2023 Çarşamba günü çeşitli etkinlikler düzenlendi. Okulun 4/C sınıfı öğrencileri ike yapılan etkinliklerde ilk olarak geleneksel oyunları oynayan çocuklar; yumurta yarışması, çuval yarışması ve halat çekme yarışmaları yaptı. Etkinliğin ikinci kısmında ise geleneksel eşyaların bulunduğu sergi gezildi. Sergide; el dokuma kilimler, ahşap beşikler, sepetler, bez bebekler, eskiden kalma tarım aletleri, bakır kaplar, yöresel kıyafetler, el işi malzemeler büyük ilgi gördü.

Ayrıca yapılan etkinlikte Burdur’un yöresel lezzetlerinden; cevizli ve peynirli erişte, sarma aşı, ceviz ezmesi, Burdur bisküvisi, Türk lokumu ikramları ile son buldu.

Etkinlikler ile ilgili açıklama yapan 4/C sınıf öğretmeni Zekiye Armutcu: “Öğrenci ve velilerin işbirliği ile Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılını taçlandırmak amacıyla okullarda ‘Milli Kültür ve Miras’ konulu sergi açtık. 3 kıtaya hakim olmuş bir milletin izlerini çocuklarımıza yaşatarak öğretme amacıyla yola çıktık. ‘Kültür ve Miras’ ünitemizin kitaplar arasında sıkışıp kalmasını istemedik. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen okul müdürümüze, değerli velilerime çok teşekkür ederim.”

Hale Pak