MÜDÜR KILINÇ: "SİZLER DEPREM BÖLGESİNDE NİCE GÖNLÜ KIRIKLARA MERHEM OLDUNUZ, NİCE GÖNÜLLER ALDINIZ, GÖNÜLDEN GÖNÜLE KÖPRÜLER KURDUNUZ"

MÜDÜR KILINÇ:

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü örnek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizde meydana gelen depremlerde görev yapan kamu personeline destek sağlamak amacıyla ‘Afetler sonrası çalışana psikososyal destek çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayda konuşan Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç:

Burdurda ilkini gerçekleştirdiğimiz, ülke çapında da benzeri yapılmamış olan bu çalıştayın bizi heyecanlandırdığını belirtmek isterim. Heyecanlıyız çünkü psikososyal destek çalışmalarına çalışanın gözüyle bakarak bundan sonraki sürece olumlu bir katkı sunacağımızı düşünüyorum. Katılımınız ve aktaracağınız tüm bilgiler bizim için çok kıymetli.

Bu çalıştayın 2 çıkış noktası var. Asrın felaketi olarak adlandırılan 11 ili etkileyen Maraş merkezli deprem bize afetler sonrası psikososyal desteğin önemini birkez daha gösterdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak 13 paydaş kuruluşla yürüttüğümüz ve sekretaryasını üstlendiğimiz psikososyal destek faaliyetlerinde afetten etkilenen vatandaşlarımıza daha nitelikli hizmet verebilmek için Sayın Bakanımızın da talimatı ile görev alan personelin ihtiyaçlarını tespit etmek ve onları güçlendirmek bizim için elzem bir konuydu.

Bir diğer husus ise; Burdur özelinde sayın valimiz önderliğinde birçok kamu personelinin uzun süre deprem bölgesinde görev almış olması, zaman zaman tecrübelerini aktarırken yaşadıkları hissiyat beni derinden etkiledi.

Sizler deprem bölgesinde nice gönlü kırıklara merhem oldunuz, nice gönüller aldınız, gönülden gönüle köprüler kurdunuz hepinizden Allah razı olsun. Güzel Ülkemiz bir daha böyle bir felaket yaşamasın.

Son olarak Deprem bölgesinde hayatını kaybeden tüm kardeşlerime Allahtan rahmet kalanlara sabır ve afiyet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Hale Pak