İLK KEZ BURDUR’DA DÜZENLENDİ! AFETLER SONRASI ÇALIŞANA PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞTAYI

İLK KEZ BURDUR’DA DÜZENLENDİ! AFETLER SONRASI ÇALIŞANA PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞTAYI

Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk kez Burdur’da gerçekleşen ‘Afetler sonrası görev yapan çalışana Psikososyal destek çalıştayı’ düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü örnek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizde meydana gelen depremlerde görev yapan kamu personeline destek sağlamak amacıyla ‘Afetler sonrası çalışana psikososyal destek çalıştayı düzenlendi.

Burdur Valiliği öncülüğünde düzenlenen çalıştay, 8 Ağustos 2023 Salı günü Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Lavanta Tepesi Oteli çok amaçlı salonda gerçekleşti. Saat 10.00’da başlayan çalıştaya katılan Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Burdur Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sıırı Şenbayram, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın, Afad İl Müdür Vekili Levent Köksal birer konuşmada bulundu, deprem bölgesinde görev yaptıkları süre zarfındaki izlenimlerini paylaştılar. Konuşmaların sonunda sağlıklı iletişimin anlatımdan anlatıma  hangi evrilmelere dönüştüğü  uygulamalı olarak yapılan ‘Isınma oyunları’ ile bir kez daha gözler önünü serildi.  Aile ve Sosyal Hizmetler Burdur İl Müdürlüğü’nde görev yapan Ersin Eren tarafından koordinesinde gerçekleşen ‘İletişim oyunu’  renkli görüntülere sahne oldu.

Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü Süleyman Ilgar, ‘Türkiye Afet Müdahale Planı’ ,  Eğitim Fakültesi Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Tagay ‘Psikololjik sağlamlık’ konu başlıklı sunumlarıyla devam eden program   çalıştay çalışma grupları: ‘Afet sonrası olumlu ve olumsuz deneyimler nelerdir?’; ‘Afedlerin kısa ve uzun dönemdeki psikolojik etkileri olarak neler yaşadınız?’; ‘Psikolojik olarak nasıl daha sağlam olabilirsiniz?’ konularında çalışmalarıyla son buldu.

 

VALİ ALİ ARSLANTAŞ: “RABBİM MİLLETİMİZE BİR DAHA BÖYLE FELAKETLER GÖSTERMESİN DİYORUM.”

Tüm ülkemizi derinden üzen 11 ilimizde etkili olan depremler sonrası Hatay Defne’de Koordinatör Vali olarak görev yapan Burdur Valisi Ali Arslantaş, mesai mefhumu olmaksızın işbirliği ve dayanışma içerisinde deprem yaralarının sarılmasına yönelik yapılan çalışmaları paylaştı.

“Ben orada çalışan arkadaşlarıma hakikaten yürekten teşekkür ediyorum. Kendisi orada olmayıp duaları ile destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim milletimize bir daha böyle felaketler göstermesin diyorum.” dedi.

Vali Arslantaş konuşmasını şu sözlerde tamamladı. “Yaşadığımız coğrafyada, Bu felaketlerin geleceğini gösteriyor. Felakete hazırlık olmanın çok daha önemli olduğu gerçeği ortaya çıkıyor ki; bugün ki yapacağımız çalıştayda bunu sağlamaya dönük. Katkı ve katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyoruz.”

Hale Pak