MAKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE DİKEY GEÇİŞ SİSTEMİ TANITILDI

MAKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE DİKEY GEÇİŞ SİSTEMİ TANITILDI

MAKÜ’lü Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yüzde 70’i fakültelere dikey geçiş yaparak 2 yıllık eğitimlerini 4 yıllığa tamamlıyorlar.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde eğitim vermekte olan tüm Meslek Yüksekokullarında Dikey Geçiş Sınavı bilgilendirme konferansları düzenlendi.

Sektöre teknik eleman yetiştirmek üzere eğitim vermekte olan meslek yüksekokullarında eğitim hayatına başlamış ve akademik kariyerini sürdürmek isteyen öğrenciler için ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tanıtım ve bilgilendirme konferansları düzenlendi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda görevli Öğretim Görevlisi Fatih Gündoğdu öncülüğünde bir grup akademisyen tarafından 13 farklı meslek yüksekokulunda yapılan konferanslarda öğrencilerde lisans tamamlamak üzere hangi bölümlere dikey geçiş yapabilecekleri anlatıldı.

Konuya ilişkin gazetemiz muhabirine konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fatih Gündoğdu; “Biz bu sene 13 MYO’da DGS etkinliği yaptık. Meslek yüksekokulları koordinatörlüğü ile birlikte kariyer günleri etkinlikleri kapsamında 13 MYO’da DGS farkındalığının artırılması için çalışmalarda bulunduk. Öğrencilerimize dikey geçişten bahsettik. MYO programlarının amacı sektöre ara eleman yetiştirmektir ama bununla birlikte akademik gelişimini tamamlamak isteyen öğrencilerimiz de çıkıyor. İşte biz bu noktada öğrencilerimize yol göstermek amacıyla dikey geçiş nedir? Hangi bölümden hangi bölümlere dikey geçiş yapılabilir? Geçiş yapıldığında hangi dersler kabul ediliyor? gibi DGS hakkında merak edilenleri öğrencilerimize anlattık. Biz ayrıca 2. üniversite programlarından da bahsettik. 2. üniversite okuduğu zaman öğrencimizin hayalinde başka bir bölüm daha varsa öğrenci hayalindeki bu bölüme de ulaşabiliyor. Öğrencilerimize açık öğretim bölümlerinden 2. üniversite okuduğu takdirde her iki ön lisans programından da DGS yapabileceğini söyledik. Biz öğrencilere her gittiğimiz MYO’da 4d kamu alımlarından da bahsettik.” dedi. Gündoğdu ayrıca; “Geri bildirimlere baktığımız zaman öğrencilerimizin AÖF programları ile birlikte yüzde 60, 70 oranında dikey geçiş yaptığını görüyoruz.” dedi.

Mine Kaya