Flaş Haber Yeni

MAKÜLÜ ÖĞRENCİLER “ŞİDDETE KARŞI DUR” DEDİ

MAKÜLÜ ÖĞRENCİLER “ŞİDDETE KARŞI DUR” DEDİ

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi işbirliği ile “Şiddete Karşı Dur Etkinlikleri” düzenlendi.

Avşarhan’da gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar yaptığı açılış konuşmasında “Şiddetle mücadele etmek ve şiddete karşı hep birlikte güçlü durmak zorundayız. Hiçbir koşulda şiddetti kabul edemeyiz ve normalleştiremeyiz. Başta siz psikolojik danışmanlar her zaman şiddetin karşısında durarak ve etkin şekilde mücadele ederek şiddeti önleyebilirsiniz. Bunun için kendinizi güçlendirebilir, şiddete maruz kalan kim olursa olsun sessiz kalmayarak katkı sağlayabilirsiniz. En önemli aşama farkında olmak, şiddete karşı güçlü olmak ve hep birlikte mücadele edebilmektedir. Bu gün MAKÜ olarak her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu ortaya koymak için buradayız” dedi.

Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğrencileri tarafından hazırlanan ‘çocuğa şiddete hayır, kadına şiddete hayır, şiddeti önlemek için kendini tanı, duygularının farkında ol, şiddet karşı alınacak önlemler, bağımlılık ve şiddet, bağımlılığa karşı kendi kahramanını yarat, teknoloji bağımlılığı’ temalarını içeren çeşitli etkinlikler Avşarhan’da öğrenciler ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ŞÖNİM Birimi ile Emniyet Müdürlüğü KADES ve SİBERAY uygulamalarının tanıtımları için de stant açılarak katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Etkinlik Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından “Şiddete Karşı Çal Dinletisi” ile sona erdi. 

 

MAKÜ KİMER