MAKÜ’DE YAPAY ZEKA KONFERANS SERİSİ GERÇEKLEŞTİ

MAKÜ’DE YAPAY ZEKA KONFERANS SERİSİ GERÇEKLEŞTİ

MAKÜ tarafından organize edilen Yapay Zekâ ve Mesleklerin Evrimi adlı konferans serisi bugün gerçekleşti.

6 oturum şeklinde gerçekleşen konferans serisi 1 Mart 2024 Cuma günü saat 10.00’da saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Konferans Serisine Burdur Valisi Türker Öksüz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Ağır Ceza Hakimi Musa Talih, Cumhuriyet başsavcısı Osman Kara ve il protokolü katıldı.

 Program başında MAKÜ  Sanat Tasarım Fakültesi lisans öğrencileri tarafından sürpriz yaparak proje ödevlerinde hazırlamış oldukları MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’a metahuman karakterinin konuşması izletildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından Rektör Dalgar, Sanat Tasarım Fakültesi lisans öğrencilerine plaket takdiminde bulundu.

Akabinde Yapay Zekâ ve Mesleklerin Evrimi Konferans Serisi kapsamında ilk konuşmacı olan Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Üretken Yapay Zeka ve Değerlendirmeler hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasının başında Yapay Zeka tanımlarına yer veren Sağıroğlu, yapay zeka nöronlarının ilk evrimlerini anlattı. Üretken Yapay Zekanın çalışma prensibine değinerek, Üretken YAPAY Zeka’da öğrenme, gelişim ve çözüm konularını açıkladı.

Sunumunun akabinde Üretken Yapay Zeka ile neler yapılabileceğine de değinen Sağıroğlu, Üretken Yapay Zeka Çözümlerine Mevlana GPT örneği verdi. Verilen örnekte: “Cömertlik ve yardımda, veri akışı gibi ol. Şefkat ve merhamette, algoritmik sıcaklık gibi ol, ifadeleri yer aldı. Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, son olarak Yapay Zeka’nın tehditlerine de yer verdi.

NEDİR BU TEHDİTLER?

Yapay Zeka, ürettiği çıktılarda yalan, yanlış ve yanlı bilgiler içeriyorken, kişisel bilgileri ifşa edebiliyor. Ulusal tehdit oluşturabilen Yapay Zeka aynı zamanda toplumsal korku oluşturabiliyor.

H. Nesibe Solak