MAKÜ'DE KARİYER HAFTALARI BAŞLADI

MAKÜ'DE KARİYER HAFTALARI BAŞLADI

Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulunda Kariyer Haftaları Başladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulu farklı bir yaklaşım ile öğrencileri turizm profesyonelleri ile buluşturuyor.  Meslek Yüksekokulu kariyer haftaları kapsamında her hafta ülkemizin önde gelen markalarını ağırlıyor. Öğrencilerin sektördeki son gelişmeleri takip etme ve iş bulma fırsatı sağlayan kariyer haftaları bahar dönemi boyunca devam edecek.

  

BİR OKULDAN DAHA FAZLASI…

Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mert Gürlek yaptığı açıklamada “belirli günlerle sınırlı olan kariyer günleri anlayışı sektör-öğrenci buluşması için yeterli olmuyor. Sınırlı bir zamanda yapılan görüşmeler kariyer fırsatlarını yakalamayı zorlaştırıyor. Bu neden Meslek Yüksekokulu olarak her hafta öğrencilerimizi sektörle buluşturuyoruz. Tam uygulamalı eğitim modeli ile öğrencilerimizi sektöre hazır bir şekilde göndermek en büyük hedefimiz. Bize güç veren Lavanta Tepesi Salda otelimizle öğrencilerimiz okula başladıkları andan itibaren sektörle buluşuyor, mesleğin tozunu yutuyor. Aşçılık, turizm otel işletmeciliği ve turist rehberliği programlarımızın tümünde uygulama eğitim anlayışını sektör tecrübesine sahip değerli öğretim görevlilerimizle yürütüyoruz. Kariyer haftaları boyunca ülkemizin önde gelen işletmeleri öğrencilerimizle buluşacak.  Böylece öğrencilerimiz burada bir okuldan fazlasını bulabilecek, bulundukları ortamı fırsata çevirebilecek” dedi.

Kariyer haftalarının ilk programına katılan ETS Turizm Bölge Temsilcisi Fatih YILDIRIM “uygulamalı olarak derslerini görüp sektöre gelen siz genç arkadaşlar bizleri daha da ümitlendirmekte. Bu tür uygulamalı eğitim veren okulların artarak, öğrencilerin iş hayatına başlamadan önce deneyim kazanması her zaman bir adım önde başlamalarını sağlıyor” dedi.

Kariyer haftalarının ikinci programına katılan Amon Hotels İnsan Kaynakları Müdürü Tuğçe DUMAN “böylesi organize olmuş, uygulamalı bir okulda öğrenci arkadaşlarla buluşmak çok güzel. Çoğu okula gidiyoruz ama böylesi öğrencilere sunulmuş bir imkânı burada gördük. Bu bizler için önemli öğrenci sektöre gelmeden aynı havayı teneffüs ediyor, bizlere gelince yabancılık çekmeden işine adapte olabiliyor. Buda işletmenin işini kolaylaştırıp hem öğrenci mutlu oluyor hem de iş veren. Böylesi bir organizasyonda bilgi ve tecrübelerimizi genç arkadaşlarla paylaşıp güç katmak hedefimiz. Ayrıca bizimle sektörde çalışmak isteyenleri de şimdiden başvurularını alıyoruz. Böylece okuldan mezun olunca iş sorunu olmadan direk başlayabiliyor” dedi.

Green Forest Holiday Village Genel Müdürü Ömer Tunalı “Meslek yüksekokulu uygulamalı eğitim modeli ve dinamik kadrosu ile gerçekten örnek bir okul. Sizlerin oldukça şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Turizm sadece teorik eğitimle olmuyor. Uygulamalı eğitim anlayışın görünce doğrusu çok beğendim. Ben mimarlık mezunuyum benim orada da en çok eleştirdiğim şey derslerin soyut olması idi. İşte burada uygulamalı eğitim var. Üniversitenizi tebrik ediyorum” dedi.

Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulu her hafta sektör profesyonellerini ağırlamaya devam edecek. 

Haber Merkezi