Flaş Haber Yeni

LİSELİ ARAŞTIRMACILAR BURDUR'DA BULUŞTU

LİSELİ ARAŞTIRMACILAR BURDUR'DA BULUŞTU

Liseli Genç Araştırmacılar Kongresi Burdur'da Başladı

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Burdur Valiliği, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi’nin destekleriyle düzenlenen 2024 Liseli Genç Araştırmacılar Kongresi başladı. Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi (BESTE) kapsamında düzenlenen kongre, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kongre açılış programına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Özdemirci, il protokolü, Kongre Bilim Kurulu, Kongre Düzenleme Kurulu, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kongre açılışından önce öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisini gezen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, öğrencilerle yakından ilgilendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Özdemirci açılış konuşmasında, liseli gençlerin kongrede sürdürülebilirlik ve kültürel miras aktarımı konularına dikkat çekeceklerini belirtti. Özdemirci, “Sürdürülebilir gelecek için geçmişten ders almalıyız. Sürdürülebilirlik kavramı hayati bir önem taşımaktadır. Kültürel mirasımız ise geçmişten günümüze taşıdığımız değerlerimizin birer yansımasıdır. Bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Bu kongre ile amacımız siz gençlerin bu konularda öncü rol oynamasını sağlamak, yaratıcı fikirlerinizle sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmanızı sağlamaktır. Kongrede sunacağınız projeler, sürdürülebilirlik ve kültürel miras konularında yeni bakış açıları sunacak ve farkındalık oluşturacaktır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Dalgar'dan Destek Mesajı

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversite olarak böyle kıymetli bir çalışmanın paydaşı olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Dalgar, “Bu lise genç araştırmacılar kongresi çok ilgi çekici bir program. Burada bildiri sunacak öğrencilerimizin çalışmaları, profesörlerimizin uluslararası kongrelerde sunduğu çalışmalardan daha kıymetlidir. Genç yaşta araştırmayı ve araştırdıklarını toplumla paylaşmayı aşılamak çok anlamlı. Bu projeyi organize eden tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. MAKÜ olarak akademik uzmanlığımızı toplumla paylaşma motivasyonundayız. Evrensel bilgiden toplumsal katkıya diye bir söylemle başladığımız görev süremiz içerisinde Üniversitemizin 35 bin öğrencisi ve 1.200 akademisyeni ile toplumsal katkı sağlamaya devam ediyoruz.” dedi.

Araştırma Merakını Daha Genç Hissetmek Çok Değerli

Rektör Dalgar, gençlerin araştırmacı yetkinliğine vurgu yaparak, “Genç yaşta bu tür araştırma kongrelerine katılarak deneyim kazanan öğrencilerimizin heyecanını ve tutkusunu görmek bizi çok mutlu ediyor. Bu heyecanı ve tutkuyu şimdiden hissetmeleri çok değerli. Gençlerimiz, araştırma yapma ve öğrendiklerini paylaşma konusunda büyük bir potansiyele sahip. Onlara bu fırsatları sunarak hem bireysel hem de toplumsal gelişimlerine katkı sağlamak bizler için büyük bir onurdur.” dedi.

MAKÜ KİMER BÜLTEN