Flaş Haber Yeni

GÜZEL SANATLAR LİSESİ, YENİ DÖNEM ÖĞRENCİLERİNİ SEÇİYOR

GÜZEL SANATLAR LİSESİ, YENİ DÖNEM ÖĞRENCİLERİNİ SEÇİYOR

Nisan ayında proje okul olan Burdur Güzel Sanatlar Lisesi yetenek sınavlarına devam ediyor.

2023 yılında proje okul olan Burdur Güzel Sanatlar Lisesi yetenek sınavlarına başladı. Okul ve yetenek sınavları hakkında, Çağdaş Burdur Gazetemize bilgi veren okul müdürü Recep Nalcı: “Burdur Güzel Sanatlar Lisemiz 2023 yılında proje okul olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanımlandı. Okulumuz proje okul olduğundan dolayı öğrencilerimiz de geçmişten gelen sistem üzerinden yetenek sınavı ile öğrenci alıyoruz. Hem müzik hem resim alanında 60’ar kişilik kontenjanımız, sınıflarımız mevcut ve bu şekilde eğitim öğretim yapmaktayız. Okulumuz 2011 yılında bu binada kuruldu. Önümüzdeki yıllarda yeni binamıza geçeceğiz. Yeni binamız yatırım onayında geçti ve proje kapsamına alındı. Sınavlarımız 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı için 27 Haziran ve 6 Temmuz arasında başvurular yapıldı. Sınavlarımız ise 10 Temmuz-16 Temmuz arasında devam etmektedir. Bu Türkiye’nin tüm Güzel Sanatlar Lisesi’nde aynı tarihte olarak bakanlık tarafından açıklanmıştır. Sınavımızda dediğim gibi müzikte, pazartesi Salı günü ayın 10’u ve 11’inde tamamladık. Resim sınavımız da, bugün yani 12-14 Temmuz arası tamamlayıp bitireceğiz inşallah.” hakkında bilgi verdi.

 

BİZDE ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI ÖNEMLİ

Güzel sanatlar Lisesi’nde sadece ortaöğretim başarı puanının önemli olduğuna değinen Müdür Nalcı: “Biz LGS puanına hiç bakmıyoruz. Bizim için ortaöğretim başarı puanı önemli. Buradaki çocuklarımız yetenek sınavına girdikten sonra ham puanla beraber ortaöğretim başarı puanı eklenip net puanı ortaya çıkıyor. 17-19 Temmuz tarihleri arasında bakanlık kazanan öğrencilerimizin listesini e-okuldan yayınlayacak. O şekilde sınav sonuçları belirlenecektir. Velilerimiz ve öğrencilerimiz sınav sonuçlarını e-okul üzerinden görebileceklerdir.” ifadelerini kullandı.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLUYOR?

Yetenek sınavlarının nasıl değerlendirildiğini açıklayan Müdür Nalcı: “Kurumumuza ait kadro 4 öğretmen, Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 2 alan öğretmeni bir de üniversiteden gelen akademisyen ile beraber 7 kişilik komisyon nezahatinde sınavlar yapılıyor. Müzik ayrı resim ayrı komisyon oluşturuluyor. Bu komisyondaki arkadaşlarımız, çocuklarımızın sonucuna göre kontenjanımız ne kadar ise ve yahut yeterli geçer sayısı değerlendirilip notlarını sisteme o şekilde girmek suretiyle sonuçlandırıyorlar.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTE TERCİHİ NASIL OLUYOR?

Son olarak öğrencilerin üniversite tercihlerine değinen Müdür Nalcı: “YÖK’ün açıkladığı yönetmeliğe göre Güzel Sanatlar Lisesi mezunları, Spor Lisesi mezunları ilk 800 bin kişi içerisinde olursa Eğitim Fakültelerini tercih edebiliyorlar.

Müzik alanında, üniversitelerimizin Eğitim Fakülteleri öğretmenlik bölümlerine giden öğrencilerimiz var. Konservatuara giden öğrencilerimiz mevcut. Yine erkek öğrencilerimizin Bando Astsubaylığa giden birçok öğrencimiz var. Bu alanlarda öğrencilerimiz yetişiyor.

Resim alanında ise; aynı şekilde Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği, bunun yanında Grafik Tasarım, Moda Tasarım, sinema, çizgi film, animasyon bölümlerini seçerek bu bölümlerde okuma imkanları buluyorlar alanlarımız geniş. Aynı şekilde mühendislik fakültelerine diğer tüm fakültelere de üniversite puanı ile gitmesi herhangi bir sakıncası yok.” Sözlerine yer verdi.

Hale Pak