Flaş Haber Yeni

ÇOCUKLAR BURDUR’DA SİHİRLİ DÜNYA’NIN KAPILARINI ARALAYACAK

ÇOCUKLAR BURDUR’DA SİHİRLİ DÜNYA’NIN KAPILARINI ARALAYACAK

Burdur’da çocuklar ‘Sihirli Dünya’ adlı tiyatro oyunu ile hem eğlenecek hem öğrenecek. 

11 Şubat 2024 Pazar günü saat 13.30’da miniklerle buluşmaya hazırlanan tiyatro oyunu  “öz benlik, öz alan, öz saygı, öz haklar” gibi konuları işlemeyi hedefliyor.

SİHİRLİ DÜNYA ADLI TİYATRO OYUNUNUN KONUSU NE?

Günümüz küresel dünyanın dijital zehiri ile zehirlenen çocuklar seçimlerini bile kendileri yapmıyor, yapamıyor. Seçimleri bile kendilerine dayatılıyor.  Dijital dünyada ve günümüz eğitim sisteminde nasıl düşünecekleri değil ne düşünecekleri öğretiliyor. Sistematik olarak öz benliğimizin kırıldığı, geleneklerimizin ve değer yargılarımızın yok edildiği; bu modern zehire karşı çıkamadığımız ve asla "HAYIR" diyemediğimiz bir çok konunun

- Zamanın

- Emeğin

- Duygunun

- Benliğin

- Bedenin

- Saygının

- Düşüncenin

İhlâl edildiği... İhlâl nedeni ise büyük oranda "HAYIR" diyemememiz ve karşı koyamamamız. İşte tam böyle bir durumda, bu sorunsallığı merkeze alan, çözüm önerileri sunan  "SİHİRLİ" kelimesi olan “HAYIR" kelimesini  yerinde ve zamanında kullandırtan "SİHİRLİ DÜNYA" müzikal çocuk oyunu hazırlanmıştır. Uzman Pedagoglar  ile hazırlanan oyun 45 dakikalık sürede çocuklara "ÖZ BENLİKLERİNİ"  "ÖZ ALANLARINI" "ÖZ SAYGILARINI" ve "ÖZ HAKLARINI" korumayı ve "HAYIR"  demeyi-diyebilmeyi tüm gerekçeleri ile cesaretle öğretmeye çalışıyor. 

BİLET FİYATLARI

Tam: 150 TL

MELİSA ADINISEVER