ÇEDES PROJESİ İLE ÖĞRENCİLER MİLLİ, İNSANİ, AHLAKİ, MANEVİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR

ÇEDES PROJESİ İLE ÖĞRENCİLER MİLLİ, İNSANİ, AHLAKİ, MANEVİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR

ÇEDES PROJESİ İLE ÖĞRENCİLER MİLLİ, İNSANİ, AHLAKİ, MANEVİ ve KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile ülke genelinde başlattığı kısa adı ÇEDES olan ‘Çevreme duyarlıyım, değerlerine sahip çıkıyorum’ Projesi ilimizde de hassasiyetle sürdürülüyor.

  

Öğrencilerimizin ‘Millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına’ ve çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı,  millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi kendi yaşantılarında inşa etmiş aklıselim, kalbi selim ve zevki selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amacı ile başlatılan ‘ÇEDES Projesi’ kapsamında Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur İl Müftülüğü işbirliği ile bir etkinlik gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Çarşamba günü Burkent Caminde ‘Öğle arası, huzur molası’ etkinliği gerçekleştirildi.  Yeni Burdur Devlet Hastanesi karşısındaki Burkent Camii avlusunda saat 12.30’da bir araya gelen USO Anadolu Lisesinden  toplam 260 öğrenci okul öğretmen okul idarecileri ve din görevlileri eşliğinde öğle namazı kıldılar. İkramlarda ile son bulan program Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik,  Burdur USO Anadolu Lisesi Müdürü Özlem Karpuz, Müdür Yardımcısı Hüseyin Karpuz gözetiminde gerçekleştirildi.

  

BİZİM BAŞKA MİLLETLERDEN FARKIMIZ; ‘DEĞERLERİMİZDİR’ VURGUSU

Cami cemaatinin de katıldığı programda öğle namazı öncesi öğrencilere hitap eden Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik: “Bizler bu topraklarda tarihi bağlarımız ile güçlü olmazsak, bizler dinimizi inancımızı değerlerimizi kalbimizde diri tutmazsak vatanımıza, memleketimize sahip çıkamayız. Memleketimizi, vatanımızı elimizden alırlar. Bize millet yapan değerler kültürümüzdür,  geleneklerimizdir, yaşam biçimimizdir. Bizim başka milletlerden farkımız;  değerlerimizdir.” dedi.

“BİLGİSAYAR, TABLET, TELEFONA KAFANI GÖMÜPTE GERÇEK HAYATTAN MAHRUM KALMA” UYARISI

Geleceğimizin teminatı öğrencilerden hayattaki dede, nene, anne, baba ve diğer tüm aile büyüklerinin sık sık ziyaret edilip ellerini öpmelerini isteyen Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, sanal dünyadaya bakarak dini hayat inşaa edilemeyeceği söyledi.

Sanal dünyada manipülasyon ve algıların olduğunu savunan Müftü Çelik: “Gidin spor yapın, o daraltılmış sanal alem gerçek alem değildir. Orada manipülasyon var. Algı var. Karayı ak, akı kara yapar. Sahte dinleri sana özendirir. Bu haram hayatı ışıltılı bir hayat gibi gösterir. Ama  gerçek hayatta onlar yoktur. Gerçek hayatta bizim dinimizin güzellikleri vardır. Ve biz Allah’ın İnsan soyuna verdiği bu üstünlükle yaşayacağız. Hafif duyguların esiri olursak bizi öyle yapmak istiyor. O ahlaksız sitelere yönlendirip bu Türk çocuklarının, tertemiz evlatlarımızın zihnini, dünyasını karartıp tahrip etmek istiyor. Büyük düşünemezsiniz. Uçak, büyük silahlar yapamazsınız. Bütün Dünya’ya meydan okuyacak alet edevat yapamasın diye seni ahlaksız sitelere davet ederek seni orada gezinmeni istiyor. Beynini narkozlayarak, uyuşturarak hiçbir işe yaramayan aidiyeti olmayan, büyük düşünemeyen, esaslı bir davanın adamı olmayan basit bir adama dönüştürmek istiyor. Kim? küresel güçler. Egemen güçler. Sen oraya bakıp kalma. Ama internetten, sosyal medya seçici ol. İşine yarayana bak. Vatanına, milletine, kültürüne, aidiyet duyguna zarar veriyor mu? bunu kontrollü kullan. Ama senin bütün hayatını esir edecek şekilde bilgisayar, tablet, telefona kafanı gömüp te gerçek hayattan mahrum kalma.” diye konuştu.

Halil İbrahim Kara