Flaş Haber Yeni

"BURDUR'UN HALK ŞAİRİ KALEMŞAH, 'MEÇHUL ŞAİRİN SEYAHATNAMESİ' ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR"

Burdur’un Kültür Bakanlığı kayıtlı ilk ve tek halk şairi Kalemşah (Hüseyin Yıldız), 3. kitabının çalışmalarına başladı. Halihazırda 2 adet şiir kitabı bulunan Kalemşah, ilk kitabı olan Gönül Pınarım’ı 2021 yılında ve ikinci kitabı olan Sözüm Olsun Sana’yı 2023 yılında okuyucuyla buluşturdu.

Şiir kitaplarının akabinde bu kez ise bir seyahatname çalışması içerisine girdiğini söyleyen Kalemşah, ‘Meçhul Şairin Seyahatnamesi’ isimli farklı bir çalışma içerisine girdiğini açıkladı. Gazetemize röportaj veren Kalemşah; “3. Kitabımın çalışmalarına başladım. Amacım, halkımın beni layık gördüğü meçhul şair ünvanıyla dolaştığım köyleri, yaptığım araştırmaları ve kayıtlarımı yazıya dökmek. Unutulmuş değerlerimizi insanlarımıza tanıtmak için bir seyahatname çalışmasına başladım. Evliya Çelebi’den de esinlenerek ‘Meçhul Şairin Seyahatnamesi’ ismiyle bir eser üzerine çalışmaya başladım.

Burdur’un yeterince tanınmadığını, birçok konuda da bilgilerin zaman içerisinde kaybolduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ben elimden geleni yaparak gelecek nesillere kaybolmaya yüz tutmuş bazı kültürel bilgileri miras olarak bırakmak istiyorum. Çalışmam kapsamında ben Burdur’un köylerini dolaşarak kültürel bazı araştırmalar yapıyorum. Seyahatlerim sonrasında her gezimi, bir de şiirle taçlandırarak bunları kayıt altına alıyorum. İşte, Meçhul Şairin Seyahatnamesi böyle bir çalışmanın çıktısı olarak okuyucuyla buluşacak.

Seyahatnamemi, 1 yıl içerisinde okuyucuyla buluşturmayı planlıyorum. Bunu en çok gelecek nesiller için ölümsüz bir kaynak olacak olması sebebiyle istiyorum.” dedi.

Mine Kaya