BURDURLU PARALİMPİK SPORCU ZENGİN’İN HEDEFİ MİLLİ TAKIM

BURDURLU PARALİMPİK SPORCU ZENGİN’İN HEDEFİ MİLLİ TAKIM

Burdurlu Paralimpik Sporcu Hakan Zengin, Milli takım hedeflerine adım adım yaklaşıyor.

Burdur Merkeze bağlı Güneyyayla (Marmara) köyünde ikamet eden bedensel ve kısmi görme engelli 33 yaşındaki paralimpik sporcu Hakan Zengin, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Halter kaldırma, disk ve gülle atma sporlarıyla ilgilenen paralimpik sporcu Zengin, ilk olarak Cumhuriyet'in 100. yılı anısına düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda disk ile gülle atmada iki altın madalya kazanarak adından söz ettirmeyi başarmıştı. Son katıldığı Türkiye Şampiyonasında iki madalya kazandı.

 

İKİ MADALYA İLE BURDUR’A DÖNDÜ

20-21 Şubat 2024 tarihlerinde Seyfi Alanya Para Atletizm Atlamalar Şampiyonası’na Burdur Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olarak  Burdur’u temsil eden paralimpik sporcu Zengin, Gülle Atma Branşında Birincilik elde ederek altın madalya; Disk Atma Branşında ise ikincilik elde ederek gümüş madalya kazandı.

BÜTÜN ENGELLİLERİ SPOR YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Paralimpik sporcu Hakan Zengin: “Engelli bir sporcu olarak söylemek isterim ki, engeller sadece evde oturarak aşılmaz. Bizler sağlıklı bireylerin yapabildiklerini engelli olarak yapmaya çalışıyoruz ve başarıyoruz da. Bu nedenle Burdur’daki bütün engellileri evlerinden çıkıp spor yapmaya davet ediyorum.” dedi.

HEDEF MİLLİ TAKIM!

Engellerine rağmen “Neden olmasın?” diyerek çıktığı spor yolculuğunu madalyalarla taçlandıran Hakan Zengin, gazetemize verdiği röportajda: “Türkiye Şampiyonları devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde haftada 2 gün Gazi Atatürk Stadyumu’nda antrenmanlarımı gerçekleştiriyorum. Hedefim öncelikle Milli Takım’a seçilerek Burdur'u en iyi şekilde temsil etmektir. Milli formayı giyerek memleketim Burdur’u ve ülkemi uluslararası kategorilerde temsil etmektir.” ifadelerine yer verdi.

H. Nesibe Solak