Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI SONA ERDİ

BURDUR'DA İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI SONA ERDİ

Burdur Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ve Şehit Hikmet Zengin İmam Hatip Ortaokulu BESTE Projesi (Burdur’da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi)  kapsamında düzenlenen   ‘İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’ sona erdi.

Yarışmanın yarı finali 29 Şubat 2024 Perşembe günü, final yarışması ise 6 Mart 2024 Çarşamba günü yapıldı. Yarışmanın ortaokul ayağını Burdur Şehit Hikmet Zengin Ortaokulu,  Lise ayağı ise Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi organize etti.

Her 2 okulun ortak olarak kullandığı binanın salonunda yapılan yarışmada dereye giren öğrencilere başarı belgeleri programa katılan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Burdur İl Milli Müdürü Muhammed Özdemirci, Memur-Sen Burdur Şubesi Başkanı Murat Bulut ve Milli Eğitim Şube Müdürleri tarafından verildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur’u onurlandırdığı tarihi günde yapılacak yarışmalarda dereceye giren her iki kategoride de 1. olanlara altın, 2. ve 3. olanlara hediye çeki verilecek.

Hediyelerin ise 12 Mart İstiklal Marşının kabul edildiği günde ilimizde düzenlenecek programda  Burdur Valisi Türker Öksüz tarafından verileceği açıklandı.

İŞTE DERECE GİREN ÖĞRENCİLER 
LİSE ÖĞRENCİLERİ KATEGORİ

1. Serdar Alp Sancak (15 Temmuz Şehitleri A.L. )

2. Sıla Akay (Yeşilova Ç.P.A.L)

3. Mustafa Alp Kabaş (Tefenni M.T.A.L)

ORTAOKUL KATEGORİSİ

1. Ecrin Bade Uzun (Bucak Barbaros Ortaokulu)

2. Esmanur Gülgör (Çeltikçi 75. Yıl Ortaokulu)

3. Melih Adar İnanç (Şehit Akif Altay Ortaokulu)

Halil İbrahim Kara