Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA MUHASEBE AİLESİ BİRLİK VE DAYANIŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

BURDUR’DA MUHASEBE AİLESİ BİRLİK VE DAYANIŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

BURDUR’DA MUHASEBE AİLESİ BİRLİK VE DAYANIŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası “-7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısı ile müzik eğlenceli ‘Birlik ve dayanışma gecesi’ tertip etti. İşletmeciliğini Burdur Belediyesi’nin yaptığı Serenler Otel’de 2 Mart 2024 Cuma günü düzenlenen gece, yemek ikramları ile başladı, protokol konuşmaları ile devam etti.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Defterdarı Naci Günaydın, SGK Burdur İl Müdürü Bayram Balban, Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Gürhan Özveren, Burdur SMMMO yönetim kurulu ve odaya üye SMMM’lerin katıldığı Birlik ve dayanışma gecesi’ TRT sanatçısı Uğur Önür’in konseri ile son buldu.

ODA SEKRETERİ SAVAŞ: “BU AİLENİN BİR BİREYİ OLMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ.”

Gecede programın açılış konuşmasını yapan oda sekreteri Mehmet Ali Savaş; “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımızla birlikte tek amacımız tüm meslek camiasının birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlamak için çalışmak olmuştur. Mesleki birlikteliğimiz önceliğimizdir. Bizler meslektaşlarımızla, aday meslektaşlarımız, ailelerimiz, ve büro çalışanlarımız ile birlikte ‘Büyük  bir muhasebe ailesiyiz.’ bugün bu ailenin bir bireyi olmaktan  onur ve gurur duyuyoruz.” dedi.

BAŞKAN ÖZVEREN: “SERBEST MUHASEBESİ VE MALİ MÜŞAVİRLER VERGİ DAİRELERİ İLE VERGİ MÜKELLEFLERİ ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENMİŞ SORUMLU BİR MESLEK TEŞEKKÜLÜDÜR.”

Burdur SMMM Odası Başkanı Gürkan Özveren yaptığı konuşmada:“Mesleğimiz gelişimi açısından gerek meslek mensuplarımız, gerek odamız, gerekse TÜRMOB çok büyük gelişmeler göstermiştir. Bu mesleki, ekonomik, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişimler, mesleğimizin gündemde olan, ilk sıralarda tercih edilen, her geçen gün günde mesleğe giriş başvurularının arttığı bir meslek grubu olmasına yol açmıştır. Genel olarak mesleğimiz ile ilgili yaşamış olduğumuz bu gelişim şüphesiz odamızı da etkilemiştir. Ancak vergi kanunları, sosyal güvenlik kanunu ve diğer kanun mevzuatlarındaki değişikliler bizleri yoğun bir çalışma temposuna itmiştir. Sizlerden gelen talep ve yönetim kurulumuzun tespit ettiği mesleki ve diğer mevzuatlarla ilgili sorunlar üst birliğimiz TÜRMOB ve ilgili kurumlara iletilerek sorunlarımızın açılması konusunda çalışmalar yapılmıştır. Serbest Muhasebesi ve Mali Müşavirler vergi Daireleri ile Vergi mükellefleri arasında köprü görevi üstlenmiş sorumlu bir meslek teşekkülüdür.” vurgusu yaptı.

ERDEN, SOSYAL ETKİNLİK KOMSYONU ADINA KONUŞTU

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ahmet Erden  Burdur SMMMO Sosyal Etkinlikler Komisyonu adına bir konuşmada bulundu.

MİLLETVEKİLİ AKBULUT: “MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ EN SAYGIN MESLEKLERDEN BİR TANESİDİR”

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut yaptığı kısa konuşmada; “Dünyanın neresine giderseniz gidin Mali Müşavirlik mesleği en saygın mesleklerden bir tanesidir.” dedi. “Türkiye’de tam anlamı ile istenilen noktada mıdır?”  sorusunu yönelten Milletvekili Akbulut; “Tabi orada soru işaretleri var. Bunu hep birlikte özellikle mali müşavirler olarak bizler bunu yerine getirmek zorundayız. Tabi hem mevcut hükümeti zorlayacağız, hem Gazi meclisimizi zorlayacağız. Ama en büyük paydaş mesleğe o değeri veren meslektaşlarımız olacaktır. Mali Müşavirlerimiz olacaktır. “ diye konuştu.

Halil İbrahim Kara