Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI: OLAYLARIN %99.9’U AYDINLATILDI

BURDUR'DA GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI: OLAYLARIN %99.9’U AYDINLATILDI

Burdur Valiliği’nde Vali Türker Öksüz başkanlığında İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder’in katılımıyla 11 Haziran Salı günü Ortak Güvenlik Toplantısı düzenlendi.

  

Toplantı sonrası 2024 yılının Mayıs ayı içerisinde meydana gelen olaylarla ilgili bilgilendirme yapıldı.Vali Türker Öksüz, Valilikte düzenlenen güvenlik toplantısında, kentte huzurun, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik suç ve suçlularla mücadele edildiğini söyledi.

İl genelinde Haziran ayında meydana gelen 1066 olaya kolluk görevlilerince müdahale edildiğini belirten Öksüz, "2024 yılında meydana gelen olayların %99’9‘u aydınlatılarak ilimizin elde ettiği bu başarı ülke genelinde 2023 yılında olduğu gibi ilk sıralarda yer almasını sağlamıştır.” dedi.

Öksüz, bilgilendirme faaliyetleri sonucu kentte meydana gelen dolandırıcılık suçlarında bir önceki yıla göre yüzde 8,8 oranında düşüş görüldüğünü dile getirdi.

Mayıs ayı içerisinde farklı suçlardan aranan toplamda 262 kişinin yakalandığını kaydeden Öksüz, şunlar aktardı: Mayıs ayı içerisinde farklı suçlardan aranan toplamda 262 şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 81’i tutuklanmıştır. 10 yıl ve üzeri hapis cezasıyla aranan 5 şahıs fiziki ve teknik imkanlar en üst seviyede kullanılarak yakalanmış, şahıslar sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır. Aranan şahısların yakalanması, suça bulaşan kimselerin adli mercilere sevk edilmesi için çalışmalarımız hiç duraksamadan kararlılıkla devam edecektir.”

Öksüz, trafik güvenliği kapsamında ise Mayıs ayında 93 bin 7 araç ve sürücü kontrol edilerek kontroller neticesinde 22 bin 287 sürücüye 43 milyon 198 bin 55 lira idari para cezası uygulandığını, 2023'e göre ölümlü trafik kazalarında yüzde 100 azalma görüldüğünü aktardı.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder de katıldı.

Melisa Adınısever