Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA “AİLE AKADEMİSİ”NİN AÇILIŞI YAPILDI

BURDUR'DA “AİLE AKADEMİSİ”NİN AÇILIŞI YAPILDI

Burdur’da “Aile Akademisi” açıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulan “Aile Akademisi”nin açılışı, 14 Kasım 2025 tarihinde Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan’ın da katılımıyla açıldı.

Açılışa aynı zamanda, Vali Yardımcısı Mehmet Türk ve Vali Yardımcısı Vekili Yusuf Emre Yiğit, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uğur Yurdusever,  İl Müdür Yardımcısı Eylem Çavdar, Şube Müdürleri Esra Baysal ve Esra Duygu Akbaş ile çok sayıda mesleki personel katıldı.

Aile Akademisi, evlilik ve aile kurumunun güçlendirilmesi, aile bireylerinin sorun çözme kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla, koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici ve rehberlik edici hizmetleri sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Akademi, bu hizmetleri ihtisaslaşmış, sistemli, sürdürülebilir ve takip edilebilir bir şekilde sunmayı hedefliyor. Ayrıca, 6284 sayılı Kanun kapsamında, şiddet mağdurlarına ve şiddet uygulayan kişilere yönelik danışmanlık hizmetleri, aile eğitim programları ve grup çalışmaları gerçekleştiriyor.

Açılışta konuşan Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, "Evlilik Öncesi Eğitim" konusunda eğitim almak üzere gelen çiftlerle sohbet etti. Vali Bilgihan, evlilik ve aile kurumunun toplum için taşıdığı önemin altını çizerek, çiftlere evlilik hayatında karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkabilmeleri için tavsiyelerde bulundu.

Aile Akademisi'nin sunduğu hizmetlerle ilgili bilgi alan Vali Baydar Bilgihan, akademinin, aile içindeki huzurun sağlanmasında önemli bir rol üstleneceğini belirtti.

Bu yeni hizmet biriminin açılması, Burdur’da aile içi şiddetin önlenmesi ve sağlıklı aile ilişkilerinin kurulmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Aile Akademisi'nin bölgedeki diğer illere de örnek olması bekleniyor.

HABER MERKEZİ