BURDUR'DA AHMET HATİPOĞLU ANISINA TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ DÜZENLENECEK

BURDUR'DA AHMET HATİPOĞLU ANISINA TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ DÜZENLENECEK

Burdurlu Merhum Ahmed Hatiboğlu anısına Tasavvuf Musikisi Konseri verilecek. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğinde, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleşecek konser 24 Eylül Pazar 2023 saat 21.00’da sevilen sanatçıların katılımlarıyla başlayacağı biliniyor.

Konser’de Fatih Koca, Emrah Hatipoğlu, Erdoğan Ateş, Mehmet Tıraşçı, Alper Akdeniz, M.Asım Akkuş, Muhammet Sevinç, Furkan Ceylan, Hasan Özayrancı, Buğra Sercan Sahil, Burdur Tasavvuf Müsikisi Kadrosu gibi sevilen Musikişinas sanatçıları konserde yer alacak.

AHMET HATİPOĞLU KİMDİR?

Türk Tasavvuf Musikisi'nin en büyük ustalarından biri olarak kabul edilen Ahmet Hatipoğlu, Ahmet Yesevi Hikmetleri'nin bestecisi olarak öne çıktı. Aynı zamanda TRT ve Devlet Musikisi Tasavvuf Müziği Korosu Şefi ve bestekârı olan Hatipoğlu, tasavvuf camiasının kıymetli bir üstadı olarak tanındı.

Ahmet Hatipoğlu, 1933 yılında Burdur'da dünyaya geldi. Sanat hayatına Ankara Radyosu'nda ses sanatçısı olarak başladı. 1955 yılında ses sanatçılığı sınavını kazanarak Ankara Radyosu'nda göreve başladı. Aynı zamanda 1961 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve askerlik görevi ile avukatlık stajını tamamladıktan sonra tekrar Ankara Radyosu'na döndü.

Hatipoğlu, tambur sanatçısı olarak yeteneklerini geliştirdi ve ses yönetmeni ve kudüm sanatçısı olarak da kendini kanıtladı. Daha sonra Türk Musikisi Müdürlüğü gibi önemli pozisyonlarda görev aldı. Ayrıca, Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda 4 yıl boyunca dersler verdi.

Sanat hayatı boyunca Ahmet Hatipoğlu, 50 yılı aşkın sürede birçok Türk Tasavvuf Musikisi eserini icra etti ve repertuvara kattı. Dini ve din dışı formlarda birçok beste üretti ve yeni formlarda yazdığı eserlerle özellikle dini müziği zenginleştirdi. Ayrıca, Türk Musikisi eğitimine yönelik yayımlanmış veya yayımlanmamış kitapları ve araştırmaları bulunmaktadır.

Ahmet Hatipoğlu, sanatındaki üstün başarısı nedeniyle çeşitli ödüllerin sahibi oldu ve 2012 yılında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında ödüle layık görüldü. Sema Hatipoğlu ile evli olan Hatipoğlu'nun Itri ve Emrah adında iki oğlu bulunmaktadır.

Ahmet Hatipoğlu'nun sanatı ve katkıları, Türk Tasavvuf Musikisi'nin zengin mirası içinde ölümsüzleşmiştir ve onun eserleri hala büyük bir saygıyla icra edilmektedir.

MELİSA ADINISEVER