Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

BURDUR'DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 1928 yılında “Başöğretmen” unvanının verildiği gün olan ve 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Burdur'da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar, 24 Kasım 2025 Pazartesi günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Ardından program, Mehmet Akif Ersoy Konferans ve Sergi Salonu’nda devam etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açıldı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Keziban Atagündüz tarafından yapıldı. Programda Türkiye'nin usta sanatçıları Türkan Şoray, Sümer Ezgü, Uğur Önür, Orhan Gencebay'ın öğretmenler gününü kutladığı mesajları yer aldı.

Ardından Burdur Merkez’de düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Duman ile kompozisyon yarışmasında birinci olan İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Keziban Güven eserlerini okudu.

Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı
Program kapsamında İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin sahnelediği oratoryo gösterisi, izleyicilerin kulaklarının pasını sildi. Ayrıca Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan MEB Burdur Maarif Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi, görsel bir şölen sundu. Etkinlikte aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatına dokunan öğretmenler, Türkiye'nin ilk kadın öğretmeni ve şehit edilen öğretmenler anıldı. 

H.Nesibe Solak