Flaş Haber Yeni

BESİLİK KURBANLIK KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR PAZARA İNDİ

BESİLİK KURBANLIK KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR PAZARA İNDİ

Batı Akdeniz Bölgesi’nin en önemli pazarlarından biri olan Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda besilik kurbanlık küçükbaş hayvan satışları başladı. Her hafta Pazartesi günleri kurulan pazarda 100 kiloluk honamlı tekesi 30 bin liradan satışa çıkarıldı.

Besilik kuzusu ile birlikte koyunlar 15 bin liradan, kurbanlık kuzular 11-12 bin liradan satıldı. Kuzusuz kısır koyun 6 bin 500 – 8 bin lira arasında, oğlakla keçi 10 bin lira, keçi (dişi) 7 bin 500, erkek keçi (teke) 10 bin  liradan satıldı.

İlimiz Bucak Kocaaliler’den  ( Melli) Burdur’a koyun, kuzu, keçi oğlak satmaya gelen Cemal Kaplan, bakım özellerinden dolayı keçi fiyatlarının koyun kuzuya göre daha ucuz olduğunu söyledi.

“KURBAN BAYRAMINA DOĞRU FİYATLAR ARTABİLİR”

Burdur Merkezden pazara kuzu satmaya gelen Ruhi Karagöz: “Küçükbaş hayvan salım-satımı ile ilgileniyorum. Kuzular 9 bin liradan başlıyor, 13 bin liraya kadar kuzu var. Kuzularımızın hepsi  yaşı dolgun kurbanlık. Tabii kurban Bayramına 45 gün var.  Alım-satım tam hareketli değil. Kurbana doğru biraz daha hareketlenmesini bekliyor. Pazarın hareketlenmesi ile birlikte canlı küçükbaş hayvan fiyatları da biraz daha artabilir.”

  

 

Halil İbrahim Kara