Flaş Haber Yeni

“BENİ DİNLER MİSİNİZ?” PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“BENİ DİNLER MİSİNİZ?” PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

‘Kalpten Kalbe Bağımlılıkla Mücadele’ sloganıyla Yeşilay 6. Bölge Koordinatörlüğü bünyesinde bu yıl Burdur’un da içinde yer aldığı ve bölgemizdeki 4 ilde “Beni Dinler Misiniz?” projesi başarıyla uygulandı.

Söz konusu proje Yeşilay Burdur Şubesi, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur PTT Başmüdürlüğü iş birliğiyle Burdur'da hayata geçirildi. Pilot okul olarak seçilen TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’ndaki 150’ye yakın 4.sınıf öğrencisi aile yakınlarından tütün ya da teknoloji bağımlılığı konusunda sorun yaşayan olan birine bağımlılığından kurtulması için mektup yazdılar. Daha sonra TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda düzenlenen mektupların postaya atım töreni ile PTT Başmüdürlüğü tarafından ailelere mektupların gönderimi yapıldı.

Ödüller sahiplerini buldu

Komisyonca çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak 150 yakın mektup değerlendirildi ve dereceye giren ilk 10 mektup seçildi. Daha sonra Vali Yardımcısı Yunus Emre Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, PTT Başmüdürü Mustafa Ölmez, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Atay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Salman Çoban ve il protokol üyeleri ile ailelerin katılımıyla ödül töreni gerçekleştirildi.

İlk 3’e giren öğrencilerimiz aileleriyle vakit geçirebileceği iki gecelik otel konaklaması, 4. ve 5. sırada dereceye giren öğrencilerimiz bisiklet ödülü ve 5 öğrencimiz ise Yeşilay hediye çantasını alarak ödüllerine kavuştular. Projeye katılan 150 öğrencimiz ise teşekkür belgeleri ve çeşitli Yeşilay hediyeleri ile ödüllendirildi.

Proje sayesinde bağımlılıkla mücadele de öğrenciler ve ailelerde farkındalık oluşturmuş bunun yanı sıra aile içi iletişime katkı sağlanmak suretiyle herkes kazanmıştır.

2025 yılında Burdur genelinde uygulanacak

2024 yılında başarıyla tamamlan ve hedefine ulaşan “Beni Dinler Misiniz?” projesi, 2025 yılında Burdur genelinde yaygınlaştırılarak bağımlılıklar alanında ‘Kalpten Kalbe Bağımlılıkla Mücadele’ ederek uygulanmaya devam edilecek.

Projenin amaçları nelerdir?

“Beni Dinler misiniz?” projesi tek bir amaca odaklanmak yerine, çok yönlü bir etkiye sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bir yandan öğrencilerin aileleri ile olan iletişimi güçlendirilmeye çalışılırken diğer yandan da bağımlılıklar konusunda farkındalık oluşturulmak amaçlanmaktadır.

Ayrıca proje kapsamında günümüzde azalan mektup yazma geleneğinin de yeniden canlandırılması amaçlanmaktadır. Mektuplar aracılığıyla çocuklar, duygularını ve düşüncelerini ifade etmenin farklı bir yolunu öğrenirken, aynı zamanda el becerilerini ve hayal güçlerini de geliştirirler. Bu sayede, unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek korunmuş ve gelecek nesillere aktarılmış olur. Burdur PTT Başmüdürlüğü, ‘Beni Dinler misiniz?’ projesi için özel pul bastırarak projeye destek vermişlerdir.

YEŞİLAY BÜLTEN