BURDUR’DA 70 BİN VATANDAŞA İŞ KAPISI AÇILDI

Bakan Işıkhan Burdur’da AK Parti Temsilcileriyle Buluştu
Burdur Öğretmenevi, 12 Eylül 2025 akşamı önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, saat 18.00–19.00 arasında gerçekleşen programda hem Türkiye’nin hem de Burdur’un istihdam ve çalışma hayatındaki gelişmelerini kamuoyuyla paylaştı.
“Burdur, yapılan yatırımlar sayesinde potansiyelini ortaya çıkarırken, mevcut güzelliklerini korumayı da hedefliyor.” diyen Işıkhan, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan istihdama kadar birçok alanda Burdur’a yapılan 60 milyar lirayı aşkın yatırımın kente değer kattığını söyledi.
Bakan, Burdur’daki istihdam ve sosyal güvenlik verilerine de değinerek, “Şehrimizde aktif sigortalı sayısı 80 bine ulaştı. 2002’den bu yana 70 bini aşkın vatandaşımız iş sahibi oldu. 2025’in ilk 8 ayında ise 6.249 kişi işe yerleştirildi. İşsizlik oranı %4, istihdam oranı ise %52’dir.” ifadelerini kullandı.
İşverenlere yönelik teşviklere de değinen Işıkhan, bugüne kadar 27.367 işyerine 1,3 milyar TL’yi aşkın destek sağlandığını, sosyal güvenlik alanında ise Burdur’da 11.732 vatandaşın Genel Sağlık Sigortası priminin devlet tarafından karşılandığını belirtti.
Türkiye ekonomisinin büyüme trendine de dikkat çeken Bakan, “20 çeyrektir kesintisiz büyüme başarısını sürdürüyoruz. İşsiz sayısı azalırken, istihdam edilenlerin sayısı 32,5 milyona yükseldi.” dedi.
Son olarak Işıkhan, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlü ve hazırlıklı bir şekilde yoluna devam ettiğini ifade ederek, milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı: “Bu dönemde birlik olmak, beraber olmak, yekvücut olmak zorundayız.”diyerek sözlerini tamamladı
Beyza Nur Akçay