Flaş Haber Yeni

ATATÜRK’ÜN BURDUR’A GELİŞİ BU KONSERLERLE KUTLANACAK 

ATATÜRK’ÜN BURDUR’A GELİŞİ BU KONSERLERLE KUTLANACAK 

ATATÜRK’ÜN BURDUR’A GELİŞİ BU KONSERLERLE KUTLANACAK 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemla Atatürk 6 Mart 1930 tarihinde Isparta gezisinin ardındna Burdur’a teşrif etti.

Atatürk 6 Mart 1930 sabahı Burdur’un ileri gelenleri tarafından Baladız’ da karşılanmış, Prof. Afet İnan, Burdur, Isparta ve Antalya Milletvekilleri ile birlikte  Burdur’ a gelmiştir. Şehrin o tarihte giriş yeri olan Çatalpınar Mevkiinde tüm Burdur halkı Mustafa Kemal Atatürk'ü coşkulu bir tezahüratla karşılamıştır. Aynı gün Atatürk yanındaki heyetle beraber saat 16.00’ ya doğru Antalya’ya varmıştır. Üç gün sonra 9 Mart 1930 tarihinde aynı yolla tekrar Burdur’a gelmiş, yine halk coşkulu tezahüratla karşılamışlar ve kendisini bir gün misafir etmişlerdir.

BURDUR’DA HER YIL COŞKUYLA KUTLANIYOR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur’a gelişi her 6 Mart’ta coşkuyla kutlanıyor. Bu yıl düzenlenecek olan programlar kapsamında Burdur Belediyesi tarafındankonserler düzenlenecek.  

6 Mart 2024 Çarşamba günü saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda ‘KÖFN’ sahne alacak. 7 Mart 2024 Perşembe günü ise ‘KAFADAR’ grubu şarkılarını seslendirecek.

Hale Pak