Flaş Haber Yeni

SİZ HİÇ KEÇİ DONDURMASI YEDİNİZ Mİ?

SİZ HİÇ KEÇİ DONDURMASI YEDİNİZ Mİ?

Teke Yöresine damgasını vuran Burdur Teke Yöresi 9. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı devam ediyor.  Fuarda sivil toplum örgütleri, özel sektörlerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları da stant açtı. Stant açan kamu kurumları arasında Adalet Bakanlığı Burdur E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü de yer aldı. Müdürlük, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından resmi açılışı yapılan Burdur-Ankara, Burdur-Antalya karayolu üzeri Merkez Gökçebağ Köyü Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi yanı eski traktör fabrikası Burtrak yerleşkesinde süt ve süt işleme atölyesinde üretilen ürünlerinde satış ve teşhiri yapıldı. Satışa sunulan ürünler arasında özelikle keçi ve inek sütünden yapılan dondurmalar büyük beğeni aldı. Peynir ve ceviz ezmesinin de satıldığı stantta uğrayan Burdurlular böyle bir tesisi Burdur’a kazandıran tüm yetkililere teşekkür ettiler.

İŞTE SATIŞ FİYATLARI

95 gramlık özel ambalajı keçi dondurması 20 lira, inek dondurması 17,5 lira, Keçi peyniri 320 lira, inek peyniri 190 lira, karışık peynir 240 lira, ceviz ezmesi 420 gramlık özel paket 100 lira, inek salamura net 1,5 kilo 275 lira

SATIŞ YERLERİ NEREDE?

Burdur dahil ülke genelinde Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumlarından üretilen birçok ürünlerin satışı Burdur Merkez Asri Mezarlık karşısı Burdur E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu girişinde bulunan mağazada ve Burdur Merkez Gökçebağ Köyü 2. OSB yanında eski Burtrak yerleşkesinde İşyurdu Müdürlüğü tesislerinde satışı yapılıyor. İçerinden Lavanta bahçeleri, çocuk oyun gruplarının da bulunduğu tesislerde bulunan restoranda Burdur şiş ve diğer ızgara çeşitleri de bulunuyor.  İlimiz yol ekonomisine büyük katkılar sağlayan içerisinde restoranında bulunduğu tesisler haftanın 7 günü sabah saat 10.00 gece 22.00’a hizmet veriyor. Tesisler,  lavantalar arasında fotoğraf çektirmek isteyenlerinde akınına uğruyor.

Halil İbrahim Kara