MAKÜ ÖĞRENCİLERİ DEPREMDE KAYBETTİKLERİ ARKADAŞLARINI UNUTMADI

MAKÜ ÖĞRENCİLERİ DEPREMDE KAYBETTİKLERİ ARKADAŞLARINI UNUTMADI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden arkadaşlarını anmak için bir araya geldi.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Mıhladız Turhan ve Fen Bilimleri Öğretmenliği 2. sınıf öğrencilerinin ‘İz Bırakanlar Ormanı’ fidan dikim projesi ile gerçekleştirilen anma etkinliğinde öğrenciler, Fen Bilimleri Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi Merve Aslan ve 2. sınıf öğrencisi Merve Buse Bastacı ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Zelal Durmaz’ı anmak amacıyla duygusal bir tören düzenledi.

Duygusal bir atmosferde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve yönetimi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, akademik ve idari personel ile birçok öğrenci katıldı. Depremin üzerinden geçen zaman olayın acısını hafifletmese de, öğrenciler birlikte olmanın gücüyle bir araya gelerek kaybettikleri arkadaşlarını andılar. Öğrenciler, kaybettikleri arkadaşlarını fotoğraflarla anarak onların yaşamlarını ve anılarını bir kez daha canlandırdılar. Arkadaşlarının onları anlatan konuşmaları sırasında duygusal anlar yaşayan öğrenciler birbirlerine sarılarak da destek oldular.

Törenin ardından, ‘İz Bırakanlar Ormanı’ için fidan dikimi gerçekleştirildi. Her fidanın bir anlamı olduğu ve yaşamın devam ettiği mesajıyla üniversitemizde öğrenim gördüğü sırada 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm öğrenciler adına da birçok fidan dikildi. Fidan dikiminin ardından Türk Kızılay’ı tarafından öğrencilere yemek ikramı yapıldı.,

 

Rektör Dalgar’dan Dayanışma ve İlerleme Çağrısı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, birlikte hareket ederek yaşadıkları acıyı hafifletmeye ve kaybettikleri arkadaşlarının hatırasını yaşatmaya devam ediyorlar. Bu tür etkinlikler, onların bir araya gelerek dayanışma içinde olmalarını sağlarken, aynı zamanda kaybettikleri sevdiklerini unutmadıklarını da gösteriyor. Anma töreni sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, “Günümüzde yaşanan en büyük felaketlerinden olan 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden öğrencilerimiz için toplandık. Öğrencilerimiz, öğretmen adaylarımız onların anısına bir program düzenlediler ve onların anılarını yaşatacak bir hatıra ormanı oluşturuyoruz. Öğrencilerimize arkadaşları anısına gerçekleştirmiş oldukları bu program için teşekkür ediyorum. Mehmet akif Ersoy üniversitesine yakışır bir davranış olduğunu düşünüyorum. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük bir devlet, zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen bir devlet. Tüm zor zamanları bu şekilde aştık. 6 Şubat Depremi de bu şekilde aşmaya çalışıyoruz. Bizlere düşen her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Ülkemiz için daha fazla dertlenerek, daha fazla üreterek daha fazla çalışmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

 

 

MAKÜ KİMER/Bülten