Flaş Haber Yeni

HİLMİ – HAFİZE EVİN HUZUREVİ YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HUZUR VERİYOR

HİLMİ – HAFİZE EVİN HUZUREVİ YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HUZUR VERİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca Burdurlu hayırseverler tarafından  bağışlanan araziye inşa edilen  Hilmi – Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve  Rehabilitasyon  Merkezi’nde hizmette sınır tanımıyor.

Huzurevi sakinlerinin sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için hizmet çeşitliliği her geçen gün artırıyor.  Kendi sınıfındaki huzurevleri arasından  Türkiye’de ilk sıralarda bulunan  Burdur Hilmi – Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldığı 2023 aralık ayından bu yana verdiği hizmetlerle sakinlerine huzur veriyor. Spor, egzersiz salonları, iş meslek atölyeleri, dinlenme ve yaşam odaları hizmetlerinden faydalanan huzur evi sakinleri memnuniyetlerini ifade ediyor. 

İL MÜDÜRÜ MUSTAFA ÇAKIR, BASIN TOPLANTISI SONRASI BİLGİ VERDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Burdur İl Müdürlüğü’ne atanan Mustafa Çakır, dün(9 Mayıs 2024) saat 09.00’da  Hilmi – Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve  Rehabilitasyon  Merkezi’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Toplantı sonrası kurumda verilen hizmetler tanıtıldı. İl Müdürü Mustafa Çakır, verdiği bilgide “Kuruluşumuz Huzurevi,  Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon kısmı olmak üzere 2kısımda hizmet verilmek üzere planlanmıştır. Huzurevi bölümümüz 01.12.2023 tarihinde fiilen hizmet vermekte olup, Rehabilitasyon bölümümüz ise 01.03.2024 tarihinde aktif olarak hizmet vermektedir. Huzurevi bölümümüz dinç yaşlılarımıza hizmet vermek üzere 01.12.2023 tarihinde fiili olarak hizmete açılmıştır. Şuan için sakinlerimizden 21’i kadın, 30’u erkek olmak üzere toplam 51 yaşlımıza hizmet verilmektedir.

Sakinlerimiz arasında 1 kişi misafir olarak acil Valilik oluru ile kalmakta olup, yerleştirme ve tertip işlemleri devam etmektedir. Ayrıca; 10 sakinimizde ücretsiz olarak kalmakta olup bakanlığımızca harçlık olarak aylık 1.232,61 TL ödenmektedir.

ABS sisteminde sırada bulunan 22 huzurevi, 24 yaşlı bakım ve rehabilitasyon kısmında olmak üzere toplam 46 hizmet alan bulunmaktadır. Huzurevi bölümüne çağrılarımız devam etmektedir.

2024 ocak ayı itibari ile huzurevi oda ücretlerimiz 4.437,00 TL. Bakım ve Rehabilitasyon bölümü ücreti ise 6.045 TL olarak bakanlığımızca belirlenmiştir.

Bucak ilçesinden Burdur il merkezine taşınan Bucak İsmail Şerife Sarı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nden gelen 19  hizmet alan kız çocuğu Müdürlüğümüz ana bina -2. katında Valilik oluru geçici olarak barındırılmaktadır. Burdur Özel İdare’since sakinlerimiz için Pazartesi ve Perşembe günleri saat:09.30-11.30 arasında çarşı içine ring hizmeti sağlanmaktadır. Ayrıca kurum aracımız ile Salı ve Cuma günleri bu hizmet devam ettirilmektedir.

Kuruluşumuz çeşitli alanlarda idari, bakım, temizlik, güvenlik, sürekli işçi, stajyer hizmet vermekte olan toplam: 77 personelimiz bulunmaktadır.

Kuruluşumuz çatısında bir Döner Sermaye İşletmesi kurulması için çalışmalar başlatılmıştır.

Kuruluşumuz yeni açılması, sakinlerimizin yeni bir hayata adaptasyonu için gün içerisinde çeşitli sosyal etkinlikler, fizyoterapi çalışmaları ve eğitimler düzenlenmektedir. Şimdiye kadar kabulü yapılan 2 sakinimiz vefat etmiştir. Bakanlığımızca yetki verilerek 17 kişilik servis aracı ve 1 adet 4 otomobil araç bulunmaktadır.” dedi.

  

 

 

 Halil İbrahim Kara