BURDUR’DA TÜBİTAK 4006-B BİLİM FUARI RÜZGARI

BURDUR’DA TÜBİTAK 4006-B BİLİM FUARI RÜZGARI

Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı’nda 19 proje sergilendi

Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı yapıldı. Bugün öğlen saatlerinde açılışı gerçekleştirilen fuar, Okul Müdürü İbrahim Çelikkaya’nın açılış konuşmasını yapması ile başladı. Açılış konuşmasının akabinde halk oyunları gösterisi ile müzik dinletisi yapıldı. Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek öğrenciler tarafından hazırlanan proje stantları gezildi, projeler hakkında bilgi alındı.

Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na 20 öğretmenin danışmanlığında toplamda 41 öğrenci katıldı. Fuarda, Proje Yürütücüsü Yavuz Onur öncülüğünde 19 proje sergilendi.

Bilim Fuarı açılışı öncesinde konuşma yapan okul müdürü İbrahim Çelikkaya; “Ülkemizde özellikle son yıllarda savunma sanayi, otomobil sanayi ve enerji alanları başta olmak üzere birçok alanda hızlı teknolojik gelişmelerin olduğunu ve üretimlerin arttığını görüyoruz. Kalıknmanın temelini oluşturan üretime destek verecek olan başta endüstriyel teknik eğitim gelmektedir. Endüstriyel Mesleki Teknik Eğitim, Türkiye yüzyılı perspektifinde ülkemizin kalkınmasına ve refahına nitelikli elemanlar yetiştirerek katkı sağlamak zorundadır.

Bu amaçla biz okulumuzda öğrencilerimizi farklı proje ve arge çalışmalarıyla, üreterek öğretmeyi amaç edindik. Bu öğretim yılında Tübitak 2204, 4004 projeleri, akreditasyon ve avrupa ortaklı Erasmus projeleri, teknofest ve uluslararası Robetex dünya finali yarışmalarına katılım, üretime yönelik projeler ve arge çalışmalarıyla sürekli gelişim içerisindeyiz.

Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında 117 öğrencimizi mezun ettik. Bunlardan 41'i kendi alanında, 43'ü farklı alanlarda olmak üzere kamu ve özel sektörde istihdam edildiler. 15 öğrencimiz üniversiteyi kazandı, 28 öğrencimiz ise ailesi ile çalışıyor veya üniversite sınavına hızarlanmaktadırlar. Daha geçtiğimiz yıl mezun olan öğrencilerimizin durumu bu iken meslek lisesi mezunu olup çalışmak isteyip de işsiz kalan öğrencimiz yoktur.” dedi.

Mine Kaya