YENİ YÜZYILDA BURDUR’UN YENİ BESTE’Sİ EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

YENİ YÜZYILDA BURDUR’UN YENİ BESTE’Sİ EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

VALİ ÖKSÜZ: “BİR DÖNEMİ 1 SAATİ EN AZINDAN OKUMAYA AYIRMALISINIZ.”

Burdur' da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi ( BESTE) 

USO  İlkokulu  ve Şirinevler Anaokulu’nda “Kitabımı getiriyorum, çocuğum ile okuyorum. Çevreme rol model oluyorum’ etkinliğinde konuşan Vali Öksüz: “Bir dönemi 1 saati en azından okumaya ayırmalısınız.” dedi.

Burdur Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Burdur' da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi ( BESTE) her alanda titizlikle yürütülüyor. Burdur’un tarihi dokusu, doğal ve kültürel yapısı, coğrafyası, değerleri, deneyimi, üretimi, enerjisi ve farklı yönleri ile eğitimle bütünleşerek Burdur Valiliği öncülüğünde Burdur  İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yeni yüzyılda yeni başarılara ulaşmak için başlatılan BESTE Projesi  tüm okullarımızda uygulanıyor. 8 Aralık 2023 Cuma günü saat 10.00’da Burdur Merkez Şirinevler Mahallesi’ndeki USO  İlkokulu ve Şirinevler Anaokulu’na giden Burdur Valisi Türker Öksüz, BESTE Projesi kapsamında yürütülen projeler hakkında Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özemirci’den bilgi aldı. Her 2 okuldaki öğrencilerle bir araya gelen Burdur Valisi Türker Öksüz, kitap hediye etti.

İlk olarak USO İlkokuluna giden Vali Öksüz; ‘Drama ile oyunlaştırılmış eğitim sunumu’, ‘Cumhuriyetimizin 100. yılı 100 sınıf bir masalda oluyoruz sunumu’, ‘Başarılı ve örnek öğrenci olmak için22 kural eğitim semineri’, ‘Kitabımı getiriyorum, çocuğum ile okuyorum. Çevreme rol model oluyorum’ etkinliklerine katıldı.

VALİ ÖKSÜZ,  ÖĞRENCİ VELİLERİNE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

  

“BİR DÖNEMİ 1 SAATİ EN AZINDAN OKUYAMA AYIRMALISINIZ.” DEDİ.

USO  İlkokulu öğrenci velilerinin de katıldığı ‘Kitabımı getiriyorum, çocuğum ile okuyorum. Çevreme rol model oluyorum’ etkinliğinde öğrencilere birer kitap takdimi sonrası kısa konuşmada bulunan Burdur Valisi Türker Öksüz:  “Okuyacaksınız, sizde okuyacaksınız, çocuklarda ama evde de devam edeceksiniz. Kitap okumayı evde de devam ettirirseniz okuma alışkanlığı kazanırsanız. Bu bir alışkanlık. Sizde okursanız alışkanlık kazanırsınız. Çocuklarda ömrü boyunca bırakmamaları lazım.  Ders olarak değil, günlük faaliyetlerin biri olarak görürse, günlük faaliyetlere ne kadar zaman ayırırsa buna da zaman ayırmanız lazım. Öğle olursa başarılı olursunuz. Çocuklar da  ileride başarısını çok etkiler. Sınav başarılarını da çok etkiler. Son zamanlarda yapılan sınavlarda özellikle okuması güçlü çocuklara ayırt eder sorular soruluyor. Çok okuyanlar (sınavlarda) uzun metinler var.  Hızlı okuyorlar alışkanlıkları olduğu için. Soruları hızlı çözüyorlar. Hem vakitten kazanıyorlar, hem  onların doğru yapma oranları artıyor. Bu çok önemli, çocuğun geleceği.  Buradan başlarsanız  ileride daha rahat edersiniz. Biz sizin için geldik. Hepimizin okumaya ihtiyacı var. Sadece çocuklar için  elbette. Tabii dinlenmeniz şart. Yani bir vaktiniz var ama,  bir dönemi  1 saati en azından okumaya ayırmalısınız.” dedi.

“ÇALIŞARAK İYİ DONANIM ELDE EDECEKSİNİZ. YETENEKLERİNİZİ GELİŞTİRECEKSİNİZ”

BESTE Projesi kapsamında USO İlkokulu’nda  ‘Başarılı ve örnek öğrenci olmak için 22 kural eğitim semineri’nde  öğrencilere seslenen Burdur Valisi Türker Öksüz: “Biz gelecekte yerlerimiz sizlere bırakacağız. Burdur’da veya bir başta şehirde siz görev yapacaksınız. Onun için çalışarak iyi donanım elde edeceksiniz. Yeteneklerinizi geliştireceksiniz. Ondan zaten kendi hayatınızı kendiniz kuracaksınız.” sözlerine yerdi.

VALİ ÖKSÜZ, ÖĞRETMENLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Okul Aile Başkanı Naile Küçükkepeci’nin de hazır bulunduğu USO İlkokulu ziyareti Öğretmenler Odası’nda  öğretmenler toplantısı ile sona erdi.

VALİ ÖKSÜZ, ŞİRİNERVER ANAOKULU’NUN ŞİRİN ÇOCUKLARI İLE BİR ARAYA GELDİ         

 

Burdur Valisi Türker Öksüz, ziyaret programı kapsamında USO İlkokulu yanındaki Şirinevler Anaokulu ziyaret etti. Bu okulda uygulanan BESTE Projeleri hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci’den bilgi aldı. Okul içerisindeki salonda halk oyunları gösterisi ile karşılanan Burdur Valisi Türker Öksüz, ‘Akıl ve zeka oyunlarının oynandığı sınıftaki şirin çocuklarla bir araya geldi.  Vali Öksüz, çocukların oynadığı 3, 5 ve 9 taş geleneksel akıl, zeka oyunları sonrası birer boyama kitabı hediye etti.

UYGULUMA BAHÇESİ VE SERADA MARUL DİKİLDİ

BESTE projesi kapsamında Şirivevler Anaokulu bahçesinde hayırsever tarafından kurulan sera ve bahçede  öğretmenler eşliğinde öğrenciler tarafından dikilen tarımsal ürünleri gözlemledi. Kapalı olarak inşaa edilen mini serada şirin çocuklarla marul fidesi dikti. Dikim sonrası  fidelerin can suyunu birlikte verdi.

Çocukların uygulama bahçesinde yetirdiği mevsim sebzeleri ve organik tavuk yumurtası takdirle karşılandı.

Halil İbrahim Kara