VEKİL AKBULUT, ÖZBOYACI İLKOKULU'NUN DURUMUN TBMM'YE TAŞIDI

VEKİL AKBULUT, ÖZBOYACI İLKOKULU'NUN DURUMUN TBMM'YE TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, 24 Ocak 2024 Çarşamba günü TBMM’de yaptığı konuşmada, Gazi İlkokulu öğrencilerinin yaşadığı eğitim sorunlarına dikkat çekti.

2023 Eylül ayında depreme karşı güçlendirme programına alınan ve daha sonra yıkımı gerçekleştirilen Özboyacı İlkokulu’nun proje ihalesinin yapılmamasının öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Akbulut, yetkililere çağrıda bulundu.

Akbulut konuşmasında; “Burdur Özboyacı İlkokulu’nun depreme dayanıksız olması nedeniyle 2022 yılında öğrencileri Gazi İlkokulu’na nakil edilmiştir. Eylül ayında güçlendirmesinin yapılacağı duyurulmuş, bu zamana kadar proje ihalesi bile yapılmamış ve işin içinden çıkamayan Milli Eğitim ise yıkım kararı vermiştir. Bu sebepten dolayı Burdur Gazi İlkokulu öğrencileri yeni yapılan Şehit Akif Altay Ortaokulu’na yönlendirilmiştir. Gazi İlkokulu öğrencileri küçük ve dar sınıflarda 30-35 kişilik öğrenci grupları ile ders almaktadır. Sıkışık ve havasız sınıflarda öğrenim gören öğrenciler bu kış günlerinde salgın ve hastalıklara maruz kalmakta bu da veliler üzerinde korku ve endişe yaratmaktadır. Özboyacı İlköğretim okulumuzun proje ihalesinin derhal yapılıp, inşaata başlamasını, tüm yetkili kurumları da göreve davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

MELİSA ADINISEVER