VALİ ÖKSÜZ, YUKARI PAZAR'DA

VALİ ÖKSÜZ, YUKARI PAZAR'DA

BURDUR VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ, CUMARTESİ GÜNÜ ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Burdur Valisi Türker Öksüz bugün de esnaf ziyaretlerine devam ediyor.  

Burdur Valisi Türker Öksüz, Ulu Cami Çevresi ve yukarı pazar uzun çarşıda incelemelerde ve esnaf ziyaretinde bulundu.

İncelemeleri sırasında İl Kültür ve Turizm Müdüründen bölgeyle ilgili bilgi alan Valimiz ziyareti sırasında yukarı pazar esnaflarını da ziyaret ederek, sohbet etti hayırlı işler diledi.

Vali Öksüz incelemeleri sonrası yaptığı değerlendirmede, “Ulu Cami Çevresi eskiden tarihi dokunun yaşandığı aynı zamanda Burdur'un önemli bir ticaret merkezi durumundaymış.

Burada tarihi dükkanlar, hamamlar var. Tabi eskiden ticari bir merkez, alış-verişlerin yoğun olduğu bir bölge, fakat gördüğüm kadarı ile şuan çok canlı değil. İnşallah burası yapılacak çalışmalarla daha canlandırılabilir. Ticaretin yoğun olarak yaşandığı bölge haline getirilerek, inşallah hem burada yaşayanlara daha iyi hizmet verilebilir hale gelir. Hem de Burdur’a ziyarete gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin de uğrak noktası olabilir. Bir cazibe merkezi olabilir.” dedi.

Bununla ilgili bir çalışma yapılacaklarının da müjdesini veren Vali Öksüz; “Ne yapabiliriz. Burayı o eski cazibe merkezi haline nasıl getirebiliriz. Bunu bir düşünmemiz, ortak akılla neler yapılabilir diye düşünüyorum. İnşallah burayı daha canlı, şehre daha iyi hizmet edebilir hale getirebiliriz diye düşünüyorum.” dedi.

Vali Öksüz'e Ulu Cami Çevresi incelemeleri ve esnaf ziyareti sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Kültür Müdürlüğü personeli ve yukarı pazar esnaflarından AK Parit İl Başkanı Mustafa Özboyacı eşlik etti.

 

 

 

H.Nesibe Solak