Flaş Haber Yeni

TRT SPİKERİ, BURDUR’DA KONUŞTU

TRT SPİKERİ, BURDUR’DA KONUŞTU

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından organize edilen Basın Akademisi’nin dünkü etkinliği kapsamında, emekli TRT Spikeri ve Diksiyon Eğitmeni Güven Göktaş, Burdur’a geldi.

Alanında uzman basın mensupları, öğrenciler ve akademisyenlerin buluşturulması amacıyla, MAKÜ tarafından organize edilen Basın Akademisi etkinlikleri devam ediyor. Basın Akademisi’nin dünkü etkinlikleri kapsamında emekli TRT spikeri ve diksiyon eğitmeni Güven Göktaş, Burdurlu basın mensupları, MAKÜ’lü akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Güven Göktaş; 'Sesin Büyüsü, Bedenin Gücü, Etkili İletişim, İkna ve İnandırıcılık' başlıklı sunumunda, Türkçenin yazıldığı gibi okunmadığına dikkat çekerek, ses enstrümanlarının önemi, sesin temelleri, doğru nefes tekniği, vurgu ve tonlama ile doğru bilinen dil yanlışları üzerinde durdu. Tonlama ve vurgunun konuşma veya okuma sırasında bir hece veya kelimenin diğerlerinden daha baskılı söylenmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkçe'nin yumuşak vurgulu ve hafif dalgalı yapısına işaret etti. Göktaş, vurgusuz konuşmanın cansız, sıkıcı ve etkisiz olduğunu belirtti.

Etkili konuşmada beden dilinin önemine de değinen Göktaş, konuşurken bedenin duruşu, mimikler, jestler, göz teması, ses tonu, kişiler arası mesafe ve kullanılan aksesuarlar gibi konuların üzerinde durdu.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy'un Güven Göktaş'a teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile son buldu.

MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİMER) tarafından düzenlenen Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Murat Alpaslan, KİMER Müdürü Doç. Murat Kara, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, birçok akademisyen, basın mensubu ve öğrenciler katıldı.

Mine Kaya